nb1.hu

Kabát Pétert a kiesés réme nyomasztja

Ez történt a Hétközi fordulóban.

Az NB1.hu magyar focit kibeszélő műsorában, a Hétközi fordulóban ezúttal Kabát Péter, Sallói István, Bogdán Botond és Kukorelly Endre voltak Takács Rita vendégei. Téma volt a paksi edzőváltás, a kiesés elleni harc és Csercseszov kisvárdai cseréje is. A beszélgetés során persze szóba került az Újpestről Fehérvárra szerződött két labdarúgó, Csongvai Áron és Katona Mátyás is.

 

Klubidentitás

A beszélgetés elején szóba került a futballidentitás, aminek kapcsán az FTC-ben védő Bogdán Ádám testvére, a Vasasért szorító Botond megjegyezte: „Csak Vasas-meccset nézek. A Fradit megnézem, ha Ádám játszik, de egyébként ettől távol tartom magamat. Szurkolok Ádámnak.”

 

Paksi edzőcsere

„Waltner Róbertnek azért volt nehéz, mert Bognár Gyuri után bárki megy, az más lesz” – Sallói István, aki Zalaegerszegen együtt dolgozott a Paks menesztett vezetőedzőjével, már nyáron jelezte, hogy Waltner nagy fába vágta a fejszéjét. „Ha az eredményeket és a pontokat nézzük, akkor nem mondható, hogy ez egy kudarcos időszak volt, de mégis többet vártak a Pakstól. Bízom benne, hogy Robi kap máshol lehetőséget.” Takács Rita műsorvezető vendégei azt is kibeszélték, hogy Böde Dániel helyzetét mindenképp rendezni kellett volna, mert az ő mellőzése nagyban hozzájárulhatott Waltner bukásához. A Paksra vezetőedzőként visszatérő Bognár György vissza is hívta az első csapathoz a válogatott korábbi támadóját.

Sallói István

Csongvai és Katona újpesti távozása

A Vasas-Újpest kiesési rangadó kapcsán felmerült az Újpest két távozó játékosának neve is, akik a MOL Fehérvár FC-hez igazoltak kedden. Kabát Péter, aki az Újpest FC sportkoordinátora, elmondta: „Nagyon sajnálom, hiszen két magyar játékos, akik utánpótlás válogatottak és meghatározók voltak az Újpestben. Remélem, tudunk igazolni a helyükre, mert Croizet például sérült, aki remélem, márciusban pályára tud lépni.”

Irányító és szélső kéne, és akkor talán megvagyunk.

Bogdán Botond Vasas-szurkolóként nem látja, mit szeretne játszani kedvenc csapata, és szerinte túlzottan védekező felállásban álltak ki a piros-kékek az Újpest ellen. Sallói István ezzel szemben úgy látja, hogy a Vasas számára csak a kezdet nehéz, és ha sikerülne bennmaradnia, akkor a következő szezonja már könnyebb lehet a XIII. kerületi klubnak. Kabát Péter sokszor megkapta, hogy az Újpest kieshet, és csapata  nevében megköszönte Bogdán támogatását, aki szerint ez nem fog bekövetkezni.

 

Csercseszov villámcseréje

„Elsősorban emberek vagyunk” – ez jutott eszébe a Fradi-érzelmű Kokerelly Endre írónak Sztanyiszlav Csercseszov hétvégi villámcseréje kapcsán. Az FTC vezetőedője mindössze 16 perc játékidőt engedélyezett argentin játékosának, Carlos Auzquinak, akit előbb be-, majd lecserélt a Kisvárda elleni bajnokin. Kabát Péter nem értette, mi adhatott okot a nem mindennapi cselekedetre: „Vagy nem úgy állt be az argentin, ahogy elvárta a vezetőedző vagy nem úgy sprintelt. Az, hogy becserélnek, majd lecserélnek, nagyon kínos.” Sallói István annyit tett hozzá: „Az a legnagyobb szégyen egy játékosnak.”

 

A teljes adás itt megtekinthető:

Ha tetszett a videó, iratkozz fel az NB1.hu YouTube-csatornájára.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC