nb1.hu

„Jót tenne Szoboszlainak, ha egy évig még maradna Lipcsében”

A korábbi lipcsei másodedző Bódog Tamás elmondta, milyen labdarúgónak tartja a válogatott középpályást.

Szoboszlai Dominik idén harmadik helyen végzett az RB Leipziggel a Bundesligában, így a következő szezonban is megmutathatja magát a Bajnokok Ligájában. A Transfermarkt által 40 millió euróra taksált 22 éves labdarúgó remek szezonon van túl, minden sorozatot beleszámítva 46 mérkőzésen tíz gólt szerzett és 13 gólpasszt osztott ki.

A lipcsei kontraktusa – szintén a Transfermarkt szerint – 2026 nyaráig szól, ám a sajtóhírek arról szólnak, több olyan csapat is van, amely hajlandó lenne kivásárolni a középpályást a szerződéséből, és elsősorban a Newcastle United érdeklődéséről lehetett olvasni. A klubváltás Szoboszlainak sem lenne ellenére, az Indexnek adott interjújában például azt mondta:

Ha léphetek még egyet Európa top hat klubja felé, mondjak nemet?

Jól ismeri a németországi viszonyokat a Hertha BSC másodedzője, Bódog Tamás, aki korábban, szintén segédedzőként dolgozott Lipcsében is. Idén ráadásul kétszer is közelről látta Szoboszlait a Hertha-Leipzig bajnokikon.

„Amikor ellenünk játszott, lehetett érezni, hogy a tehetség, ami benne van, zseniális. Gyorsan tud dönteni, harmonikus a mozgása, a labdavezetése, és olyan dolgokra képes, amelyekre más nem. Fizikailag is rendben van, és én úgy gondolom, a következő lépés Anglia lesz a számára, amit lehet, már most meg fog lépni.

De szerintem jót tenne neki, ha egy évig még maradna a Lipcsében, hiszen a csapat eredményes, ott lesz a Bajnokok Ligájában is, és Dominik élvezi a bizalmat egy-két gyengébb meccs után is. Míg Angliában, hogy ha megveszik ennyi pénzért, akkor követelni fognak, hogy igenis mindig produkálj, és legyél meghatározó ember!

De akkor sem féltem, ha már most elmegy, mert tényleg remek labdarúgó” – nyilatkozta az NB1.hu-nak Bódog Tamás, aki a következő szezonban, a Bundesliga II-ben is Dárdai Pál segítője lesz Berlinben.

 

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC