nb1.hu

Jogerős ítélet született a fogadási botrány vádlottjainak sorsáról

14 év után született jogerős döntés.

Egy több mint tíz éve zajló fogadási csalási ügy nemzetközi szálának végét varrta el jogerős ítéletével a Kúria – írja az NSO.

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) 2009-ben tett feljelentést fogadási csalás vádjával: ismert labdarúgókat és játékvezetőket vádolt meg a Fővárosi Főügyészség. A nyomozást követő bírósági tárgyalások már korábban megszületett három jogerős ítélet, az ügy nemzetközi szálán érintett vádlottak sorsáról csak november 7-én született döntés. Ekkor a Kúria helyben hagyta a másodfokon, négy személyre kiszabott fegyházban letöltendő büntetést. A végső döntésről november 21-én hozott döntést a bíróság.

Az elsőrendű vádlott, a szingapúri T. S. Eng 7 évig, a másodrendű vádlottak (korábbi labdarúgók) K. Zoltán, L. Mátyás, S. László és a Balatonfüred FC vezetőedzője, B. István 3-7 évig terjedő büntetésük idejébe beszámítják a korábban előzetes letartóztatásban, és házi őrizetben töltött napokat.

Az NSO megkeresésére a fürediek elnöke, Csákvári Tamás megerősítette, hogy a csapat edzője elköszönt a csapattól és megszüntették a munkaviszonyát.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC