nb1.hu

Ítéletidő: okok, amik miatt elmaradhat egy meccs

A meccs idő előtti lefújásának is megvannak a szabályai.

Viharos időjárás jellemzi a hétvégét. Ez nem csak a közlekedésben, hanem az élet más területein is rengeteg gondot okoz. 

A meccsek megrendezése is veszélybe kerülhet, azonban a Magyar Labdarúgó Szövetségnek erre is megvan a forgatókönyve. 

Az MLSZ a következő tájékoztatást adta a Twitteren:

“LVSZ: 2.2. A játékvezető feladatai a mérkőzés előtt

 33. § A játéktér és a pályahitelesítés ellenőrzése, hangosítás

 A játékvezető kizárólagos jogkörébe tartozik annak megállapítása, hogy a játéktér alkalmas-e mérkőzés lejátszására. Elmarad a mérkőzés, ha kedvezőtlen időjárási viszonyok vagy más elemi csapás (havazás, eső, felhőszakadás, vízáradás, jégverés, fagy, tűzvész, villámcsapás, orkánszerű szélvihar, földrengés, pályacsuszamlás, stb.) következtében a játéktér nem alkalmas mérkőzés lejátszásra. e) A játéktér állapotának vizsgálatát közvetlenül a mérkőzés kezdési ideje előtt, és csak akkor végezze el a játékvezető, ha mindkét csapat legalább 7-7 játékosa játékra kész állapotban jelen van.

Ha csak az egyik csapat játékosai jelennek meg vagy mindkét csapat távol van, akkor nem kell megtartani a játéktér alkalmasságának vizsgálatát, mivel a mérkőzés nem a játéktér alkalmatlansága, hanem a csapat vagy csapatok távolmaradása miatt marad el. f) Ha a játékvezető úgy ítéli meg, hogy a pálya játékra alkalmatlan, akkor a pályaválasztó határozza meg – jelöli ki -, hogy melyik bejelentett tartalék pályán játsszák le a mérkőzést. g) Abban az esetben, ha a játéktér a mérkőzés folyamán válik játékra alkalmatlanná, a játékvezető időlegesen vagy véglegesen beszüntetheti a játékot.”

 

 

Megosztás:
Kapcsolódó hírek