nb1.hu

Ilyen meccse még nem volt Európában a Fradinak az elmúlt öt évben

Az FTC sorozatban ötödször szerepel valamelyik nemzetközi kupa csoportkörében, Botka Endre szerint azonban az esélyesség nem lehet teher a csapat számára.

A továbbjutás szempontjából kötelező győzelem megszerzésére készül a Ferencváros az Európa-konferencialiga csoportkörének ötödik fordulójában. A zöld-fehérek a csoportban eddig pontot sem szerző Csukaricski otthonában lépnek pályára. Teszik ezt többek között Tokmac Nguen, Samy Mmaee, Varga Barnabás és Mohamed Ali Ben Romdhane hiányában.

A papírforma azonban így is a magyar csapat mellett áll, hiszen a fogadóirodák csak másfélszeres körüli pénzt fizetnek az esetleges vendég győzelemre. Az FTC válogatott védője, Botka Endre az elmúlt évek összes európai csoportkörében ott volt a csapatban, így a mérkőzés előtt azt kérdeztük tőle, emlékszik-e olyanra, hogy a nemzetközi kupában idegenbeli meccsen ennyire mellettük szólt volna a papírforma.

„Nemigen volt még ilyen mérkőzésünk, de nem gondolnám, hogy önmagában ez plusz nyomást helyezne ránk. Az viszont tény, hogy ha tovább akarunk jutni, márpedig természetesen ezt szeretnénk, akkor mindenképpen meg kell nyernünk ezt a mérkőzést. De ezzel együtt sem jelenthet terhet az, hogy papíron nekünk van nagyobb esélyünk a győzelemre” – mondta az NB1.hu-nak Botka.

Mivel Samy Mmaee még nem bevethető sérülése miatt, Henry Wingo pedig nincs nevezve az Ekl-be, így a csapat utazókeretében mindössze három középhátvéd van. Dejan Sztankovics vezetőedző Ismail Aaneba, Myenty Abena és Ibrahim Cissé közül válogathat. Emiatt megvan az esély arra, hogy az elsődlegesen jobbhátvéd, de középen is bevethető Botka ezen a poszton kapjon szerepet.

„Benne van a pakliban, hogy erre is sor kerül a meccs folyamán, meglátjuk. Semmiképp sem tartok ettől, ott próbálok majd a csapat segítségére lenni, ahol éppen az adott meccshelyzetben szükség van rám” – felelte a válogatott védő.

A Fradi este 9 órás kezdéssel mérkőzik meg a Csukaricskivel, míg a csoport másik meccsén a Genk Firenzébe látogat. Győzelem esetén az FTC-nek a saját kezében marad a sorsa az utolsó fordulóra, amelyben a Fiorentinát látja majd vendégül.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC