nb1.hu

Így lett hős Angliában érzett csalódottsága után a Liverpoolnak kettőt vágó hazatérő

Mint egy megnyert trófea.

Az Európa Ligában meglepetésre a Liverpool hazai pályán 3-0-ra kikapott az Atalantától a negyeddöntő első mérkőzésén. A találkozó kiemelkedő alakja a kétszer is eredményes Gianluca Scamacca volt.

A HŐS

Scamacca, aki korábban a West Ham United játékosa volt és akit a Transfermarkt 25 millió euróra értékel, nyáron csatlakozott az Atalantához 22 millió euróért. Itt újra megtalálta önmagát, ami annyira jól sikerült, hogy bekerült az olasz válogatott kezdőcsapatába is. Csütörtök este kiemelkedően és hatékonyan játszott.

„Nagy örömmel tölt el, hogy egy ilyen nehezen megnyerhető pályán diadalmaskodtunk,” mondta Scamacca. Az Anfield Roadon elért duplájával már hat gólt szerzett az elmúlt hét mérkőzésen.

„Talán azért, mert egyenesbe hoztam a lábaimat,” viccelődött a La Gazzetta dello Sport szerint, majd komolyabb hangvételre váltott.

A MUNKA

A kemény munka meghozza a gyümölcsét. Nagyon boldog vagyok, hogy segíthetem a csapatot, és remélem, hogy folytatjuk ezt a jó szériát. Ez az út, amit elterveztem: mindig konkrét célokkal dolgozom, és mostanában jobban teljesítünk, így nyugodt vagyok. Egy ilyen mérkőzés sok öntudatosságot ad, mind egyéni, mind csapatszinten. . És ez nagy dolog.”

KORÁBBAN

Scamacca korábbi nehézségeire is kitért:

„Ez az Európa Liga negyeddöntője volt, nem a személyes visszavágóm. Egy sérült meniszkusszal nehéz jól teljesíteni,” utalt a 2022-23-as bajnokságra, majd hozzátette: „Most már jól vagyok.”

CÉLOK

A támadó a további célokról is beszélt:

„A cél, hogy jól szerepeljünk a bajnokságban, Európában és az Olasz Kupában, amely még nyitott. Ezek a csapat és az én céljaim is.”

RENDKÍVÜLI

Az Atalanta vezetőedzője, Gian Piero Gasperini a lefújás után így nyilatkozott:

Ez rendkívüli eredmény a klub számára, a szurkolóink számára, akik hihetetlen lelkesedéssel támogattak minket, és a csapat számára is. Már az, hogy az Európa Liga negyeddöntőjében játszhattunk, óriási büszkeség, és ez az eredmény olyan, mint egy megnyert trófea.”

RÉSZLETEK

Gasperini a mérkőzésről is beszélt a meccs után.

„Mivel hosszú ideje együtt játszunk, vannak jól bevált taktikáink. Tegnap Kolasinac sérülése miatt De Roon-t kellett hátrébb állítanom, de tudtam, hogy Pasalic nagyszerű formában van. Amit bemutattunk, az a bátorság, a figyelem és a támadási vágy volt. Nagyon ritkán kapunk ki. Miért csak egy csere? Nem akartam változtatni, mert a fiúk még jól álltak.”

A világ legrövidebb sajtótájékoztatója helyett: Jürgen Klopp értékelt a kínos vereség után

A HŐSRŐL

Gasperini a mérkőzés kiemelkedő alakjáról, a kétszer is eredményes Scamaccáról szólva a következőket mondta, szintén a La Gazzetta dello Sport jelentése szerint.

„Fontos fejlődési folyamaton halad át, hogy elérje a legmagasabb szintű játékosok státuszát. Ez a mérkőzés számára egy önbizalom-injekcióként kell, hogy szolgáljon. Bár néha eltűnik a pályán, most kilencven percen keresztül folyamatosan jelen volt.”

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC