nb1.hu

Huszti kimondta: a kiesés ellen küzd a MOL Fehérvár – reakciók

Toldi Gábor sajnálja a fehérvári szurkolókat.

 

Mint arról beszámoltunk, a ZTE szombaton 2-1-re legyőzte a MOL Fehérvár FC-t az NB I-ben.

 

A lefújást követően Huszti Szabolcs, a 10. helyen álló fehérváriak vezetőedzője a klubhonlapnak adott értékelésében kimondta: a kiesés ellen küzd a csapat.

„Jól kezdtük a mérkőzést, megszereztük a vezetést, és utána is volt egy-két lehetőségünk, amikből többet kellett volna kihoznunk. Sajnos utána megismétlődött, ami az elmúlt meccseken is, tudom, hogy lent van a játékosok önbizalma, de pont ilyenkor a vezetés tudatában, ugyanúgy ahogy a Puskás Akadémia ellen is múlt héten, kell jobban átérezni, hogy a kiesés ellen küzdünk, és sajnos nem érzem teljesen, hogy a játékosok ezt átérzik. Hiányoznak a karakterek a pályán, akik ezt meg tudnák fogni, vannak sértődések azok részéről, akik nem játszanak, de minden edzőnek, így nekem is az a célom, hogy a legjobb csapatot küldjem fel a pályára. Ki kell mondanunk kifelé is, hogy a kiesés ellen küzdünk és nehéz helyzetben vagyunk, de most ebből a helyzetből kell elérnünk azt, hogy elkerüljük a kiesést.”

Edzőtársa, Toldi Gábor az M4 Sportnak így fogalmazott:

„Az öltözőben elhangzottakról nem kívánok nyilatkozni. Nem kezdtük rosszul a mérkőzést, hiszen a 4. percben megszereztük a vezetést, és hétről hétre arról beszélünk, hogy nincs meg az önbizalom, nincs meg az a kellő lökés, ami kellene ahhoz, hogy elinduljunk felfelé. Aztán ez sem segített, mert mondhatjuk, hogy a vezetésünk birtokában nem azt játszottuk, amit kellett volna. Az ellenfél ránk jött, ránk erőltette az akaratát, ők küzdöttek úgy, ahogy nekünk kellett volna, ezért gratulálok az ellenfélnek a győzelemhez. A szurkolókat sajnálom a legjobban, hiszen végig kellett nekik nézni ezt a mérkőzést, valóban együtt érzek velük. Ez a keretünk, ebből kell kihozni a maximumot, meg is fogjuk tenni. A tabellát nézve a kiesés ellen kell küzdenünk. Nem könnyű ebben a helyzetben, de ezért dolgozunk, azért fogunk tenni, hogy ebből kilábaljunk.”

Ricardo Moniz, a zalaegerszegiek edzője is értékelt:

„A 4. percben ért minket egy sokk, nagyon fontos volt, hogy akkor megőrizzük a hidegvérünket és arra koncentráljunk, hogy jó focit játsszunk. A nagy változást az hozta, hogy Szendreit kiküldtük a bal szélre, Tajtit pedig előre hamis kilencesként, utóbbi a szezon talán legjobb játékát mutatta be ma. Ő húzta magával a csapatot, Németh, Szalay és Meshack is magára talált és ki tudtunk egyenlíteni. Mocsinak is volt még helyzete, de 1-1-el zártuk az első félidőt. Szalay körülbelül hét hónapja gyakorol az ilyen szabadrúgásokra, mint amiből a második gólunk született, ez most meghozta a gyümölcsét. A korábbi meccseinken is megvoltak a helyzeteink, ma viszont minden a helyére került, a fiatal magyar játékosok is kezdenek beérni, ami nagy reményt ad a jövőre nézve.”

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC