nb1.hu

Honvéd-Kecskemét: az erő és az akarat vezetheti sikerre a kispestieket, kiheverte a paksi fiaskót Szabó István együttese

A bajnoki cím sorsát is befolyásolhatja a találkozó.

18.30:Honvéd-Kecskemét

 

A Bozsik Arénában indul az NB I 30. fordulója. A Paks ellen vereséget szenvedő, de még mindig a második helyen álló Kecskemét a kiesés elől menekülő Honvédhoz látogat. A találkozó nem csak a két csapat szempontjából fontos, hanem a bajnoki cím sorsáról is dönthet, hiszen ha kikap Szabó István együttese, akkor a szombati FTC-Kisvárda bajnokitól függetlenül bajnokok a zöld-fehérek. Ha döntetlennel vagy kecskeméti sikerrel zárul a találkozó, akkor a Fradi szombati eredménye lesz a döntő. Persze a csapatoknak fontosabb saját céljuk, hiszen a hazaiak egy esetleges győzelemmel hosszú idő után a vonal fölött lennének, míg a lila-fehérek a három ponttal megerősítenék második helyüket a tabellán. A szezonban mindkétszer döntetlenre végeztek a felek. Ősszel 0-0, februárban pedig 2-2 lett a végeredmény. 

 

Dean Klafuric (Honvéd): Az erő és akarat, amit mutattunk a Kisvárda ellen, óriási erősségünk lehet, sokat számíthat a pénteki találkozón. Kétszer kerültünk hátrányba, nehéz helyzetbe kerültünk, de mindkétszer felálltunk. A döntetlen nem az, amiért utaztunk, de ha a tabellát nézzük, akkor közelítettünk a riválisok felé, akik ugye pontokat veszítettek az elmúlt fordulóban, viszont a hétvégén tovább akarjuk javítani a helyzetünket!  Úgy éreztük a stábommal, hogy a stadionban való edzés segíti a ráhangolódást, ezzel is a pénteki bajnokira tereljük a fókuszt. A Magyar Futball Akadémián fantasztikus környezetben dolgozhatunk nap mint nap, de a Bozsik Aréna mégis más. Az a Honvéd otthona, a legkedvesebb hely számunkra. Az NB I-nek az is varázsa, hogy szinte bárki megverhet bárkit, mindig benne van a meglepetés a fordulókban, remélem, most mi lepjük majd meg a riválisokat!

 

Szabó István (Kecskemét): Mindkét korábbi mérkőzésen úgy találkoztunk a Honvéddal, hogy tulajdonképpen új edzője volt ellenfelünknek. Más elképzelésekkel is játszott ezeken a találkozókon ellenfelünk. A kispesti mérkőzés abszolút döntetlennek felelt meg a játék képe alapján, talán Kecskeméten viszont közelebb járt a győzelemhez a Honvéd. Mindig fel tudtunk állni, de sok nehézséget okozott akkor a nehéz talaj is, illetve ellenfelünk is jól futballozott. Azt gondolom, hogy ez újra egy másik mérkőzés lesz. Mindkét csapatnak fontos a három pont megszerzése, a Honvédnak is mindent meg kell tennie, hogy hazai pályán nyerjen. Erős és nagy klub a Honvéd, nyilvánvalóan nem szeretne a másodosztályban szerepelni jövőre, de mi próbáljuk megvalósítani a saját játékunkat. Vannak nehézségeink a jelenlegi helyzetben, de ez csak tény, ahogy szoktam is mondani. Nem foglalkozunk ezzel, mert számítottunk arra, hogy idővel összegyűlnek a sárga lapok, jön sérülés, ezt nem lehet teljesen kikerülni. A csapaton viszont úgy látom, hogy kiheverte a hazai vereséget és pontot, pontokat szeretnénk szerezni.

 

Következő forduló
09-30 19:30
10-01 17:30
nb1 Tabella M GY D V GK P
1.MTK Budapest7 4 2 1 5 14
2.DVTK7 4 1 2 6 13
3.Ferencvárosi TC5 4 0 1 11 12
4.DVSC6 4 0 2 4 12
5.Paksi FC6 3 2 1 2 11
6.Puskás Akadémia FC7 3 2 2 -1 11
7.Újpest FC7 3 2 2 -2 11
8.Kecskeméti TE6 3 0 3 1 9
9.Fehérvár FC7 1 2 4 -4 5
10.Mezőkövesd Zsóry FC6 1 1 4 -6 4
11.Kisvárda Master Good7 1 1 5 -7 4
12.ZTE FC7 1 1 5 -9 4
Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC