nb1.hu

Honvéd-Kecskemét: a kispestiek mellett az FTC-nél is örülhetnek

Egyetlen gól döntött a meccsen.

Honvéd-Kecskemét 1-0

A MÉRKŐZÉS FŐSZEREPLŐI: KEREZSI ZALÁN ÉS SZAPPANOS PÉTER

A 19 éves játékos higgadtan értékesítette a helyzetét (tegyük hozzá, hogy nem volt azért nehéz dolga), így az NB I-ben már három gólnál tart. Elképzelhető, hogy ez a Kerezsi-találat sokat ér majd a Honvédnak a végelszámolásnál.

Szappanos a 79. percben Tóth lehetőségénél nagyot védett, ezzel a hárítással pedig ő is főszerepet vállalt a kispesti sikerből.

A MÉRKŐZÉS KULCSMOMENTUMA: A VÉGEREDMÉNY

A Honvéd sikerének köszönhetően biztossá vált, hogy idén is a Ferencváros nyeri meg a bajnokságot. Ezzel a sikerrel a kispestiek egyébként elléptek a kieső zónából.

A GÓL TÖRTÉNETE:

55. p.: Remek passzt kapott Tamás Krisztián, aki a tizenhatoson belül centerezett, a labdát Kerezsi Zalán az ötös környékéről ballal lőtte a kapu közepébe. A jelenetet a VAR visszanézte, de nem látott szabálytalanságot, így a találat érvényes volt. 1-0!

KÖVETKEZŐ FELADAT:

A Kecskemét a következő fordulóban a Ferencvárost látja vendégül, míg a Honvéd Debrecenben fog vendégeskedni.

JEGYZŐKÖNYV:

OTP Bank Liga, 30. forduló:
Budapest Honvéd-Kecskeméti TE 1-0 (0-0)
Bozsik Aréna, 5003 néző, v.: Bognár
gólszerző: Kerezsi (55.)
sárga lap: Eördögh (18.), Kerezsi (37.), Klemenz (66.), Doka (87.), illetve Májer (32.), Szalai G. (38.), Nikitscher (44.)
Budapest Honvéd: Szappanos – Prenga, Lovric, Klemenz – Eördögh (Doka, a szünetben), Bocskay (Szabó A., 91.), Gomis, Tamás – Kerezsi (Zsótér, 67.), N. Lukic (Átrok, 89.), Ennin (Kocsis D., a szünetben)
Kecskeméti TE: Varga Á. – Szabó A., Szalai G., Belényesi – Katona B., Katona M. (Meszhi, 66.), Szuhodovszki, Nikitscher (Nagy K., a szünetben), Zeke – Májer (Tóth B., a szünetben), Banó-Szabó

Az MTI összefoglalója:

A Ferencváros megnyerte sorozatban az ötödik, összességében pedig a 34. bajnoki címét, mivel legfőbb üldözője, a második Kecskemét 1-0-ra kikapott a bennmaradásért küzdő Budapest Honvéd vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén.

A lila-fehérek ugyan még pontszámban utolérhetik az éllovas Ferencvárost, azonban megelőzni már semmiképpen sem tudják, mert a zöld-fehéreknek öttel több győzelmük van. Az FTC klubrekordot állított be sorozatban ötödik elsőségével, erre ugyanis korábban csak egyszer, még 1909 és 1913 között volt képes.

A kispestiek rendkívül fontos három pontot gyűjtöttek be, ugyanis sikerükkel elmozdultak a kieső zónából, igaz, a megelőzött MOL Fehérvár FC vasárnap lép pályára az ugyancsak bennmaradásért küzdő Mezőkövesd ellen.

Mezőnyben egyenlő erők küzdelmét hozta a mérkőzés eleje, de a Kecskemét akciói voltak veszélyesebbek, ennek nyomán a kapusok közül jószerivel csak Szappanosnak volt dolga, egy ízben saját eladott labdája után sikerült vetődve mentenie. A szünet előtti 15 percben aztán a kispestiek is veszélyeztettek, de nekik sem sikerült betalálniuk, mert az utolsó kulcspasszokba és a befejezésekbe rendre hiba csúszott.

A két csapat kettős cseréje sem változtatott a meccs képén, mindkét gárda győzelemre törően futballozott. A kapuk felváltva voltak veszélyben, de amíg egy kecskeméti lehetőség kimaradt, addig utána egy szép akció végén a Honvéd vezetést szerzett. A gól után a hazaiak a stabil védekezésre helyezték a hangsúlyt, többnyire sikerrel, azonban egy ízben Szappanosnak kellett bravúrral hárítania. A hajrában és a tízperces hosszabbításban ugyan a Kecskemét teljesen beszorította a Honvédot, de a fővárosiak önfeláldozó védekezéssel állták a sarat. Az egyetlen nagy helyzete éppen a lefújás előtti pillanatban volt a Kecskemétnek, de Szalai lyukat rúgott, Belényesi pedig nem találta el a kaput, így eldőlt, hogy a Ferencváros megvédte a címét.

nb1 Tabella M GY D V GK P
1.Ferencvárosi TC5 5 0 0 7 15
2.Puskás Akadémia FC5 4 0 1 4 12
3.Paksi FC5 3 1 1 1 10
4.Újpest FC6 3 0 3 5 9
5.MTK Budapest6 3 0 3 1 9
6.Fehérvár FC6 2 3 1 0 9
7.DVTK6 2 2 2 -2 8
8.DVSC5 2 1 2 1 7
9.Kecskeméti TE6 1 2 3 -3 5
10.ZTE FC5 1 1 3 -2 4
11.Nyíregyháza Spartacus FC6 1 1 4 -6 4
12.ETO FC Győr5 0 1 4 -6 1

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC