nb1.hu

Honvéd: az új edzőről és a keretben történő változásokról is beszélt az ügyvezető

Egyértelmű célt fogalmazott meg.

A Honvéd az NB I utolsó fordulójában 2-1-es vereségbe futott bele a Puskás Akadémia otthonában, így eldőlt, hogy az új szezonban csak az NB II-ben szerepelhet. A kiesést követően a klub hivatalos oldalának Kun Gergely ügyvezető adott terjedelmes interjút, amelyben fontos témákat érintett.

A keretben történő változások:

„Alapvetően a saját nevelésű, Honvéd-érzelmű játékosokra akarunk építeni, ebből nem engedhetünk. A rutinos labdarúgóink közül szeretnénk, ha Ivan Lovric és Tomás Tujvel is maradna, jelenleg a pályán számítunk rájuk, de emellett életpálya modellt is kínálunk majd nekik, mert hosszú távon is értékei lehetnek a klubnak. Ami pedig a légiósokat illeti, mérlegeljük a lehetőségeinket, a célunk, hogy gazdaságilag és szakmailag is megtaláljuk a legjobb megoldást mindenki számára.”

Az új vezetőedző:

„Hamarosan erről is beszámolunk majd. Annyit megígérhetek, hogy a választás összhangban lesz az akadémiai munkára épülő, értékteremtésre fókuszáló stratégiánkkal. Egy alázatos, szorgalmas és lelkes szakmai alkotóközösséget szeretnénk építeni, amelyhez szívesen csatlakoznak a legkiválóbb hazai tehetségek, mert biztosítva látják benne fejlődésüket és karrierútjukat.”

A feljutás:

„Az a cél, de nem lehet garantálni. Nézzük meg az elmúlt éveket! Az MTK például azonnal visszajutott, viszont a DVTK-nak két szezon kellett, míg a Vasas legutóbb négyet töltött az NB II-ben. Szükség van arra a tudásra is, hogy miként lehet azonnal visszakerülni, hiszen ezt akarjuk mindannyian. Tudom, jövő nyáron a szurkolóink újra NB I-es mérkőzésekre szeretnének készülni és szeretném kiemelni, hatalmas támogatást kaptunk tőlünk ebben a gyengén sikerült idényben is, óriási értéke a Honvédnak a Kispest-tábor.”

A kispestiek egyébként Dean Klafuric távozását már vasárnap bejelentették.

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC