nb1.hu

Hiába játszott fél órát emberhátrányban az FTC, simán verte a Fehérvárt

Braziljai repítették a Ferencvárost.

A címvédő Ferencváros 30 percig emberhátrányban futballozva is 2-0-ra legyőzte a vendég Fehérvárt az OTP Bank Liga 10. fordulójának vasárnap esti rangadóján, és ezzel visszaállt az élre a tabellán.

A zöld-fehér együttes két elveszített tétmeccset követően nyert ismét, míg a Fejér vármegyei riválisnak ez volt sorozatban a negyedik veresége a bajnokságban.

Kemény összecsapásokkal és rengeteg párharccal tarkított, kevésbé látványos és nem is túl magas színvonalú első félidőt vívtak egymással a felek. Arról, hogy ne gól nélküli állással vonuljanak a szünetre a csapatok, Saldanha tett, aki az ellenfél védőjének, Serafimovnak a labdakezelési hibáját kihasználva, a játékrész derekán előnyhöz juttatta a házigazda zöld-fehéreket. Támadásban mindkét oldalon sok volt a pontatlanság és a kisebb hiba, így a küzdelmes első 45 perc után egygólos ferencvárosi vezetésről folytatódhatott a találkozó.

A szünet után tíz perc alatt akár több gólt is szerezhetett volna az FTC, de a fehérvári kapuban jó teljesítményt nyújtó Dala Martin tett róla, hogy ez ne következzen be. Tizenegyesből aztán mégis kétgólosra nőtt a hazai előny, Kady – kezezés miatt megítélt – büntetőjénél már az ifjú kapus sem tudott segíteni a vendégeken. Rövidesen emberhátrányba került a vendéglátó együttes, ennek következtében megélénkült a fehérváriak játéka, de csak a kapufát sikerült eltalálniuk – kétszer is -, ezért azonban nem járt pont.

OTP Bank Liga, 10. forduló:

Ferencvárosi TC-Fehérvár FC 2-0 (1-0)

Groupama Aréna, 11 105 néző, v: Antal P.

Ferencváros: Dibusz – Makreckis, Cissé, Gartenmann, Civic – Rommens, Maiga (Abu Fani, a szünetben) – Traoré (Zachariassen, 73.), Kady (Misidjan, 67.), Kehinde – Saldanha (Varga B., 67.)

Fehérvár: Dala – Simut (Kovács P., 76.), Serafimov, Spandler, Bedi (Katona M., 83.) – Csongvai – Holender, Kovács M. (Stefanelli, 59.), Szabó I B. (Kalmár, 76.), Huszti – Gradisar

gólszerzők: Saldanha (23.), Kady (56.)

kiállítva: Kehinde (62.)

sárga lap: Gartenmann (39.), illetve Simut (14.), Bedi (30.)

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC