nb1.hu

Hétközi forduló: Szűcs Lajos a derbik maradandó sérüléseiről is beszélt

Az FTC kapusa a jobb fülén telefonál.

A Hétközi forduló második adásának vendégei a régi derbikről sztoriztak, szóba került Révész Attila tevékenysége, és kibeszélték Hornyák Zsolt kritikus hangvételű nyilatkozatát is. Az őshonvédos Csábi Józsefről az is kiderült az NB1.hu NB I-es kibeszélő műsorában, hogy melyik csapatnak szurkolt gyerekként.

„A Ferencvárosban egy nagyon szép hosszú távú stratégia alapján dolgoznak a vezetők, és most ennek van a gyümölcse” – nyilatkozta Szűcs Lajos az FTC-Újpest rangadó kapcsán, amelyet 3-1-re megnyert a címvédő ferencvárosi csapat. A korábbi pikáns derbijeiből is felelevenített egy esetet a Fradi előtt az Újpestben is védő kapus:

Amikor eltaláltak hanggránáttal, a fülem egy kicsit odalett. Azóta jobb oldalon használom a telefont.

Ezután a korábbi szövetségi kapitány, Csábi József megdöbbentő vallomása következett:

Gyerekkoromban nagy Újpest-szurkoló voltam.

A BHSE-vel, későbbi nevén Kispest-Honvéddal három bajnoki címet nyert korábbi védőjátékos hozzátette, hogy a derbik kimenetele már nem meglepetés, „sajnos”. „Azért mondom, hogy sajnos, nem a Ferencváros ellen beszélek, hanem mert a Fradinak sem biztos, hogy jó, hogy a második helyezett a bajnokságban arról beszél, hogy tud bennmaradni, nem pedig arról, miként tudja utolérni az elsőt.”

Kiss Márton sportjogász érdekes vízióval állt elő a téma boncolgatása közben: „Ha egy csapat ilyen magas szinten van, mint az FTC, akkor az kötelezi a többieket, hogy felzárkózzanak. A Kecskemét is próbálja őket utolérni kisebb költségvetéssel, mi lenne, ha egyszer ők is kapnának egy nagyobb keretösszeget? Jönne egy külföldi befektető, és azt mondaná, hogy annyi pénzt adok nektek, amennyi nekik van, és olyan menedzsmenttel érjétek őket utol.”

 

Téma volt az adásban az NB1.hu Aranylabda-szavazásán legjobb sportvezetőnek választott Révész Attila kapcsán az is, hogy milyen a jó sportvezető. Szűcs Lajos saját játékoskarrierjére visszagondolva, úgy fogalmazott: „Több olyan sportvezető volt, akivel nem értettem egyet. Volt, hogy ennek hangot adtam, de nem jöttem ki jól belőle.” A jelenleg Vecsésen vezetőedzőként dolgozó Szűcs hozzátette, hogy nála egyértelműen a Kubatov Gábor elnök által irányított ferencvárosi klubvezetés az első, de Révész Attila munkásságát is tiszteli.

Szűcs Lajos

 

Csábi József akkor irányította vezetőedzőként a Budapest Honvédot, amikor George F. Hemingway volt a tulajdonos Kispesten.

A Honvédnál Hemingway úr volt a sportigazgató is.

„Sajnos az átigazolási politikában volt egy kis súrlódásunk, de ma már másképp csinálnám én is. Talán egy picit hajlékonyabb lehettem volna. De akkor úgy voltam, hogy Botka Endre helyére ne hozzunk olyat Dél-Amerikából, akit majd valamikor tudunk használni. Kiesés ellen küzdöttünk, nem volt arra idő, hogy majd Benjamin meg Abraham lesz belőle.”

Most is túlsúlyban vannak azok a külföldiek, akik – bocsánat, hogy így mondom – nézhetetlenek

– mondta őszintén Csábi József.

 

„Nem éreztem jónak a saját teljesítményemet sem. Ha egy játékos Golla mezében akar bemenni cserénél, nem a sajátjában, akkor ez mindjárt elárul valamit” – A Puskás Akadémia vezetőedzője, Hornyák Zsolt nyilatkozott így csapata Vasas elleni meccs után, aminek kapcsán a Hétközi foruló vendégei között megoszlottak a vélemények.

Véber Gyuritól kaptam kritikát én is

– idézett fel egy esetet Szűcs Lajos, akinek nem ment jól a védés a Pápa egyik meccsén. Akkori vezetőedzője kifakadása után a sajtóban egyből Fradi-Újpest ellentétet vizionáltak, de a Pápán megfordult kapus szerint Vébernek igaza volt. Csábi József úgy véli, nem szerencsés, ha egy edző gyakran kritizálja a játékosait a nyilvánosság előtt, mert adódhat olyan szituáció, hogy nincs kit beállítani a sértett labdarúgó helyett, a szakember inkább az öltözőben szereti elmondani a véleményét.

 

A Hétközi forduló teljes adása az alábbi linken elérhető:

Ha tetszik a videó, iratkozz fel az NB1.hu Youtube-csatornájára, ahol a véleményedet is megírhatod kommentben.

 

 

 

 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC