nb1.hu

Győzelemmel robog tovább az NB I felé az eleve ünneplő DVTK

A harmadik PMFC már hétpontos hátrányban.

A „születésnapos” DVTK külön ünnepséget nem szervezett, de hétfőn este, a Merkantil Bank Liga éllovasa, a Tiszakécske elleni hazai bajnoki előtt megemlékezett a klub alapításának 113. évfordulójáról.

A Diósgyőr-Vasgyári Testgyakorlók Körének mérkőzés előtti közleménye szerint az egyesület a nehéz gazdasági helyzetre tekintettel nem szervez külön színpadi programokat, de a Diósgyőri Szurkolói Koordinációs Irodával egyeztetve és az Ultras Diósgyőrrel együtt „méltóképpen” ünnepli majd meg a mérkőzésen a születésnapot.

A DVTK-t 1910. február 6-án néhány diósgyőri fiatal alapította meg a Diósgyőri Vasgyár munkástermében, ahol hetvenfős tagság részvételével tartotta meg alakuló ülését. A klub első elnökének Vanger Vilmost kérték fel, és ekkor döntöttek arról, hogy a klub hivatalos színe a piros-fehér lesz.

A közlemény kitér rá, hogy a klub immár 25 szakosztállyal működik, továbbra is sikeresen.

„A nehéz gazdasági környezet ellenére a DVTK háttere stabil, az infrastruktúra az elmúlt években fantasztikus ütemben fejlődött, kiemelt sportegyesület lettünk, mára pedig közel 3000 felnőtt és utánpótlás korú sportolóval ismét a DVTK lett a legnagyobb vidéki egyesület. Talán elmondhatjuk azt, hogy a DVTK alapítói büszkék lennének arra, hogy az elmúlt évtizedek klubvezetői, sportolói és szurkolói közösen hová jutottak el” – idézte a közlemény Világi Pétert, a DVTK kommunikációs és marketing igazgatóját.

A Tiszakécske elleni 1-0-ás győzelemmel végződő találkozón tűzijátékkal is ünnepelt a klub. Győzelmével négy ponttal vezet a második MTK és hét egységgel a harmadik PMFC előtt.

Megosztás:
Kapcsolódó hírek