nb1.hu

Grzelak debütál, változások Kisvárdán, kompakt csapat lett a Honvéd – reakciók

Blagojevics és Szabó is az ellenfelet dicsérte.

 

Három mérkőzést rendeznek szombaton az NB I 24. fordulójában. Lássuk, hogyan várják ezeket a vezetőedzők!

 

14.05: Mezőkövesd-Kisvárda

Kuttor Attila (Mezőkövesd – az előző, Újpest elleni 1-0-ra elveszített mérkőzést követően): „Sajnos a mai nap több problémával küzdöttünk, amiket próbáltunk megoldani, de ez nem sikerült 100%-osan. Mentálisan próbáltuk hozni azt, amit eddig, de ez most sajnos nem párosult minőséggel. Nem sikerültek a labdaszerzések, és az előre játék sem működött.”

Török László (Kisvárda): „A Mezőkövesd ellen ebben a bajnokságban mindkétszer jó eredményt értünk el, és játékban is ellenfelünk fölé nőttünk, attól függetlenül is, hogy az idegenbeli mérkőzés hajrájában a Mezőkövesd kiegyenlített. Nyilvánvaló, hogy ez a mostani teljesen más mérkőzés lesz, már csak azért is, mert a Mezőkövesd tavasszal nagyon eredményes, megvan a kialakult és nagyon jó játéka, csapatként is nagyon jól funkcionál, de egyénileg is remek futballistákkal rendelkezik. A célirányos igazolásokkal megerősödött a csapat, az esetleges hiányposztokra is megtalálták a megoldást. Ez egyértelműen megmutatkozik a tavaszi szezonban, a játékában és az eredményekben egyaránt. Hinnünk kell és hiszünk is abban, hogy visszatérünk az eredményesség útjára. Most ez olyan helyzet, amivel lehet és kell is mit kezdenünk. Úgy gondoljuk, hogy megfelelően felkészültünk a Mezőkövesdből, de elsősorban magunkkal törődünk, azzal, hogy visszataláljunk a ránk jellemző stílusra, veszélyesnek kell lennünk a kapura, és újra szállítanunk kell a jó eredményeket. A bajnokság során többször belekerültünk már egy-egy negatív szériába, ez a harmadik ilyen szakaszunk. A korábbi kettőből ki tudtunk jönni, nincs mese, ebből is ki kell jönnünk, már a Mezőkövesd ellen. Ez akkor történhet meg, ha nyerünk, és egyáltalán, egy stáb sosem arra készíti fel a csapatát, hogy ne kapjon ki, hanem hogy nyerjen. Minden egyes mérkőzésen a lehető legjobbat szeretnénk nyújtani, és nyerni. Több meccsen is az utolsó percekben kapott góllal alakult döntetlenre a mérkőzésünk, ilyet többet nem szeretnénk átélni, számunkra nagyon fontos, hogy nyerni tudjunk. Ennek érdekében néhány változás is lehet a kezdő tizenegyben.”

 

15.45: DVSC-Kecskemét

Srdjan Blagojevics (DVSC): „Egy csapatot sem szabad alábecsülni, főleg nem a Kecskemétet. Tisztelem őket, hiszen nemcsak feljutottak az NB I-be, hanem az egész szezon alatt stabilan ott állnak a dobogón, ami teljesen elképesztő. Látszik, hogy van önbizalma a kecskemétieknek, nagyon jól és eredményesen játszanak, hiszen ez idáig összesen két meccsen szenvedtek vereséget. Gratulálok az eddigi eredményeikhez, nem meglepő, hogy a második helyet foglalják el jelenleg a tabellán. Ez pedig arra enged következtetni, hogy nem lesz könnyű dolgunk ellenük! Természetesen a kisvárdai győzelem utáni jó hangulat és légkör a mi előnyünkre válhat. Szoros időbeosztásunk volt az elmúlt időszakban, hiszen az elmúlt hetekben játszottunk a Puskással, a Fradival, az Újpesttel és a Kisvárdával is. Ezt szerencsére már magunk mögött tudhatjuk, mivel egy hazai meccsünk maradt a Kecskemét ellen, utáni pedig jön a válogatott szünet, amikor lesz egy kis időnk pihenni és energiát gyűjteni. Fontos, hogy az előttünk álló edzésekre fókuszáljunk, elemezzük az ellenfelünket és harcoljunk a három pontért.”

Szabó István (KTE): „Az tény, hogy az eltiltások miatt nem tudunk azzal a tizenegy játékossal kezdeni, mint legutóbb. Sokszor elmondtam már a szezon során, hogy minden csapatnak vannak visszatérő problémái eltiltások, sérülések, betegségek miatt, így nekünk is, ez benne van a profi futballban, amit tudomásul is veszünk, nem is tehetünk mást. Megfelelő létszámú a játékoskeretünk, így most is azon dolgozunk, hogy megnehezítsük hazai pályán a Debrecen dolgát. Ellenfelünk hazai pályán különösen, de idegenben is kifejezetten jó csapat. Amióta Srdjan Blagojevic a csapat vezetőedzője, igen motivált, látványos, jó futballt játszó csapatról van szó. Sok beadás jellemzi a játékukat, rendkívül offenzívek, szinte a Pakshoz tudom hasonlítani őket ilyen szempontból. Babunszki személyében van egy gólerős befejezőjük, de a többi támadó is életveszélyes. Kulcskérdés, hogyan tudjuk őket semlegesíteni, illetve hogyan tudunk átmenni támadásba. Hazai pályán a Debrecen az esélyesebb, de szeretnénk meglepetést okozni, így pontot, pontokat elhozni.”

19.45: MOL Fehérvár FC-Honvéd

Bartosz Grzelak (MOL Fehérvár FC – a bemutatkozó interjújában): „Támadó felfogású edzőnek tartom magam, aki azt szereti, ha a játékosok kreatívan és bátran játszanak a pályán. Az eddigi csapataimra jellemző volt, hogy nagyon keményen “melóztak” a játékosok meccs közben, számomra ez fontos és alapvető elvárás. Természetesen a szervezett védekezés is elengedhetetlen a sikeres szerepléshez – nem fér bele egy csapatnál sem, hogy minden meccsen gólt, vagy gólokat kapjon. Filozófiám szerint első körben a pozíciós játékot kell úgy “igazítani”, hogy javuljon a csapat támadójátéka, ezáltal a labdarúgók is jobban élvezhetik játékot, amely pozitív hatással lesz a teljesítményre. De még egyszer mondom, ez nem mehet a szervezett védekezés rovására. Szeretném, hogy az eddiginél több játékosunk vegyen részt a támadójátékban. Ennek elérésére vannak különböző eszközeink rövid idő alatt is. Emellett szeretném ha kompaktabb lenne a csapat védekezése is szombatra, így dolgoznunk kell a stabil védekezés kialakításán is. Ezek nyilván alap dolgok, de ezekkel kezdünk, később majd erre lehet továbbépítkezni.”

Dean Klafurics (Honvéd): „Úgy érzem, minden sokkalta jobban működik, mint eddig, de ez már igaz volt a Kecskemét elleni bajnokitól kezdődően. A védekező harmadban mutatott teljesítményünk talán a játékosok összeszokottsága és a játékrendszerrel való megbarátkozásnak is köszönhető, de ahogy említettem, nemcsak itt látható javulás, hiszen az elmúlt három meccsünkből kettőt is sikerült megnyerni. A támadóink nagyon jól teljesítenek és mögöttük a középpályások is, kompakt csapat lettünk. A Fehérvár edzőt váltott, ami szinte biztosan új, pozitív impulzusokat hoz a csapat életébe. Ismerős a helyzet, amiben most edzőkollégám van, hiszen négy hónappal korábban én is ugyanebbe a szituációba csöppentem. Jó nevű játékosok alkotják a Fehérvár keretét, azonban elsősorban magunkkal kell foglalkoznunk, az a feladatom, hogy a felkészítsem a csapatot a szombati bajnokira. Folytatni szeretnénk azt az eredménysort, amit elkezdtünk az elmúlt fordulókban. Felkészültünk a mérkőzésre, az elmúlt időben meg tudtuk mutatni, hogy a gödörből is ki tudunk jönni, ezúttal is az a célunk, hogy megnyerjük az előttünk álló mérkőzést. A múlt fordulóban láthattunk Kocsis Dominik gólját, vagy éppen Nenad Lukic gólpasszát, ezek a mozdulatok is bizonyítják, hogy a kiélezett helyzetekben is magabiztosak vagyunk, ami nemcsak a győztes találkozókon, hanem például már Kecskeméten is megvolt bennünk. Benne van a csapatban a jó teljesítmény, biztos vagyok benne, hogy a szombati bajnokin is a maximumot nyújtjuk majd.”

Megosztás:
Kapcsolódó hírek