nb1.hu

Gólözön, címvédés és történelmi ezüstérem a futsal NB I fináléjában

Zsinórban negyedszer lett bajnok a Haladás.

Bár a párharc első találkozóját elveszítette, eseménydús mérkőzésen biztosította be negyedik bajnoki címét a Haladás VSE a férfi futsal NB I-ben, miután 5-4-re, a hajrában szerzett góllal győzte le idegenben a ScoreGoal Kecskemét csapatát – írja az mlsz.hu.

A mérkőzés ezúttal is szombathelyi fölénnyel indult, és 41 másodperccel a kezdő sípszót követően Dróth Zoltán révén meg is szerezte a vezetést a vendégegyüttes, majd a szünetig Rutai Balázs duplázta meg az előnyt. A fordulás után újabb gyors találattal már háromgólos előnyre tett szert Felipe Conde alakulata, a Kecskemét azonban nem adta fel, és a 22. percben szépített. Ezt követően egy hazai hibának és ebből adódóan egy öngólnak köszönhetően 4-1-re ellépett a Magyar Kupa-győztes.

Az összecsapás azonban csak ezután vált izgalmassá, ugyanis előbb Bíró Attila szépített (4-2), majd Hadházi Sándor szabálytalansága miatt csaknem 11 perccel a vége előtt emberhátrányba került az alapszakaszgyőztes. A folytatásban Kajtár Mátyás bombázta oldalról a kapuba a labdát (4-3), majd miután kiegészültek a szombathelyiek egyenlített a Kecskemét (4-4). A hajrában viszont Henrique Diniz három perccel a végső dudaszó előtt lőtte be a Haladás ötödik találatát. Az utolsó percekben mindent megpróbált a Kecskemét, de már nem tudta hosszabbításra menteni a mérkőzést.

A Haladás VSE ezzel 3-1-re diadalmaskodott a párharcban, és sorozatban negyedik alkalommal hódította el a bajnoki trófeát. A döntőn is eredményes Dróth Zoltán a tizedik bajnoki címét ünnepehette. Az ezüstérem megszerzésével történelmet írt az SG Kecskemét Futsal.

SG Kecskemét−Haladás VSE 4−5 (0−2)
Gólszerzők: Fekete Márk (22., 33), Bíró Attila (28.), Kajtár Mátyás (31.) ill. Dróth Zoltán (1.), Rutai Balázs (13.), Hajmási Milán (21.), Pál Patrik (28, öngól), Henrique Diniz (38.)
A három győzelemig tartó párharcot a Haladás nyerte 3-1-re.

A bronzcsatában a Nyíregyháza hazai pályán 5-3-ra legyőzte a Berettyóújfalut, ezzel szintén 3-1-re nyerte a párharcot, és a harmadik helyen zárta a 2023/24-es kiírást.

A Veszprém sem tudta megállítani a Haladást a Magyar Kupa döntőjében

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC