nb1.hu

Gera Zoltán és a Vasas: három érdekes 11-es és egy kupadöntő

Megyei csapat ellen bizonyíthat először a vezetőedző.

Gera Zoltán, a magyar labdarúgás egyik legemblematikusabb alakja, a Ferencvárosi TC egykori középpályása, most új fejezetet nyit pályafutásában. A Vasas FC bejelentette, hogy Gera veszi át a vezetőedzői posztot, váltva ezzel Desits Szilárdot. A döntés sokakat meglepett, hiszen Gera az U21-es magyar válogatott szövetségi edzőjeként tevékenykedett eddig.

RÉGI KAPCSOLAT

Gera Zoltán és a Vasas kapcsolatának története régi időkre nyúlik vissza. Még játékosként, a Ferencváros színeiben vívott legendás csatákat angyalföldiek ellen is. Különösen két meccs emlékezetes, amelyek során Gera kulcsszerepet játszott. Az első, a 2000/2001-es bajnokság utolsó előtti fordulójában zajlott, amikor a Fradi 2-0-ra győzte le a Vasast. Ezen a meccsen három tizenegyest ítéltek a Ferencváros javára.

A legendás sportriporter, Knézy Jenő szerint talán csak az utolsó volt megadható…

Ezen a meccsen dőlt el, hogy a Vasas nem lehet jobb harmadiknál, az FTC végül bajnok lett.

A második emlékezetes összecsapás a 2017-es Magyar Kupa döntője volt, ahol ismét a Fradi diadalmaskodott, ezúttal is tizenegyesekkel. Gera ezen a meccsen is fontos szerepet töltött be, 68 percet játszott. A finálét az FTC nyerte meg 11-esekkel, az angyalföldiek közül Kire Ristevski hibázott.

JÖVŐ

Gera pályafutása során nemcsak mint játékos, hanem mint edző is bizonyított. Az U21-es válogatott szövetségi edzőjeként szerzett tapasztalatait most a Vasas szolgálatába állítja, ami jelentős változást hozhat a csapat életében. A Vasas, amely utoljára 2017-ben mutatott fel érdemleges teljesítményt a magyar labdarúgásban, most új reményekkel tekint a jövőbe Gera Zoltán irányítása alatt.

Gera Zoltán edzőként való kinevezése nemcsak szakmai, hanem érzelmi szinten is különleges kapcsolatot jelent a Vasas és a legendás labdarúgó között. Annak ellenére, hogy játékosként a Vasas elleni meccseken gyakran állt a pályán, mostantól az angyalföldi sikerért dolgozik. Ez a lépés nemcsak a Vasas számára jelenthet új fejezetet, hanem Gera Zoltán számára is, aki edzőként új kihívások előtt áll.

EMLÉKEZTETŐK

2001-ES BAJNOKI

Ferencváros-Vasas DH 2-0 (1-0)
Üllői út, 10.000 néző, V: Bukovics

Ferencváros: Szűcs L. – Cheregi, Dragóner, Hrutka – Kriston, Lipcsei (Gyepes 66.), Vén, Nagy N. (Keller 72.) – Pinte, Gera, Tóth M. (Csiszár 46.). Vezetőedző: Csank János
Vasas: Kövesfalvi – Mónos, Pető, Zováth, Aranyos – Simek (Maróti 68.), Zabos, Szili, Tóth N. (Komódi 27.) – Sowunmi, Kabát. Vezetőedző: Bozsik Péter
Gól: Tóth M. (18. – 11-esből), Hrutka (59. – 11-esből)
Sárga lap: Nagy N. (45.), Cheregi (54.), Kriston (83.) illetve Simek (16.), Kövesfalvi (18.), Komódi (38.), Pető (58.)

2017-ES KUPADÖNTŐ

Vasas – Ferencváros: 1-1 (0-1, 1-1, 1-1) – 11-esekkel: 4-5
Groupama Aréna, 14.970 néző, V.: Solymosi

Vasas: Nagy G. – Burmeister (Korcsmár, 46.), Vaskó, Ristevski – Kleisz, Vida M., Berecz, Hangya (Murka, 57.) – Kulcsár T. (Gaál B., 90+6.), Saglik, Remili. Vezetőedző: Michel Oenning
Ferencváros: Dibusz – Dilaver, Nalepa, Leandro, Lovrencsics (Csernik, 90+5.) – Gera Z. (Cukic, 68.), Hajnal (Sternberg, 79.) – Varga R., Kleinheisler, Moutari, Radó. Vezetőedző: Thomas Doll

Gól: Varga R. (25.) illetve Kulcsár T. (47.)
Sárga lap: Burmeister (24.), Remili (37.), Saglik (42.) illetve Moutari (80.), Cukic (90+7.)
A büntetőket értékesí­tette: Remili, Berecz, Vida, Gaál B. illetve Varga R., Leandro, Radó, Sternberg, Cukic

Gera egyébként mától a Vasas vezetőedzője. Holnap viszont már tétmeccsen bizonyíthat, mert a Vasas a Mezőörs ellenfele lesz a Magyar Kupa ötödik fordulójában.

A Mezőörs maradt a mezőny egyetlen, megyei bajnokságban szereplő csapata…

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC