nb1.hu

FTC-ZTE: megszakadt a nyeretlenségi sorozat, Lisztes megint betalált

Varga Barnabást pihentette a hazaiak mestere.

FTCZTE  3-0 (0-0)

ELŐZETES

A 17. forduló mérkőzései közül az NB1.hu a FerencvárosZalaegerszeg összecsapással foglalkozott kiemelten az elmúlt napokban. Az előző bajnokin Márton Gábor csapata 1-1-es döntetlent játszott az Újpest ellen. A címvédő FTC az előző forduló rangadóján 3-2-re kikapott a listavezető Pakstól és öt mérkőzés óta nyeretlenek hazai pályán Dejan Sztankovics fiai. A Fradi és a magyar válogatott kapusa, Dibusz Dénes a zöld-fehérek idei évéről beszélt. A ZTE középpályása, Mim Gergely az NB1.hu-nak adott interjújában elárulta, hogy melyik kulcsembert szerződtetné az FTC-ből. Elemzésünkben a két csapat előző mérkőzésével foglalkoztunk, ami a bajnoki összecsapások közül a leggólgazdagabb találkozót hozta.

I. FÉLIDŐ:

A 14. percben a lendületesebben kezdő hazaiak sokadik támadásánál Lisztest ugratta ki Besics, aki egy remek csel után lőtt, de Dombó nagyot védett. Pár perccel később Abu Fani szöglete után Besics fejesét blokkolta a ZTE-védelem. A 22. percben Abu Fani lövését hárította a vendégek kapusa. Egy negyedórás zalai rohamozás után ismét a Fradi vette át a kezdeményezést, a félidő hajrájában Abu Fani beadását Zachariassen fejelte mellé. A hosszabbításban a ZTE kapuja előtti kavarodást követően több kezezés-gyanús szituációt láthattunk az ismétlésben, de a játékvezető nem fújt a sípjába.

II. FÉLIDŐ

A hazaiak ott folytatták, ahol a szünet előtt abbahagyták. Az 5. percben Csivics bal oldali passza után Pesics elől sikerült menteni, de a kipattanó labdát Lisztes kapásból a hálóba rúgta, 1-0. Három perccel később Marquinhos kapott remek labdát, de a brazil szélső ziccerben mellé lőtt. A 63. percben egy röviden hazafejelt labda után Pesics lövését védte Dombó. Az FTC tizedik szöglete után Aaneba elé pattant a labda, aki közelről nem hibázott, 2-0. A folyamatos hazai támadások újabb gólt hoztak: egy pazar összjáték végén a csereként beállt Ben Romdhane lőtt mesterien a kapuba, 3-0. A 93. percben még Gojak lövését kellett Dombónak védenie.

A MECCS FŐSZEREPLŐJE:

Abu Fani szinte minden komolyabb ferencvárosi helyzetből kivette a részét, de a hazaiak támadó alakzata remekül játszott az egész mérkőzésen.

A MECCS KULCSJÁTÉKA:

A mérkőzés hajrájában egy látványos FTC-támadás végén a csereként beállt Ben Romdhane gólja.

KÖVETKEZŐ FELADAT:

A téli szünet után, február elején a Ferencváros Kisvárdára látogat, a ZTE a Fehérvárt látja majd vendégül.

JEGYZŐKÖNYV:

OTP Bank Liga, 17. forduló:
FERENCVÁROSI TC ZALAEGERSZEGI TE  3-0 (0-0)
Budapest, Groupama Aréna, 7017 néző v.: Káprály
gólszerzők: Lisztes (50.), Aaneba (76.), Ben Romdhane (87.)
sárga lap: Lisztes (89.) ill. Evangelou (39.)
FTC: Dibusz – Csivics, Aaneba, Cissé, Pászka – Abu Fani (Ben Romdhane, 80.), Besics (Baráth, 68.) – Zachariassen (Tokmac, 90.) – Lisztes, Marquinhos, Zachariassen (Kehinde, 90.) – Pesics (Gojak, 80.)  Vezetőedző: Dejan Sztankovics
ZTE: Dombó – Medgyes, Evangelou, Lesjak, Várkonyi – Bedi, Mim (Meshack, 55.), Németh D. (Croizet, 33), Sajbán, Szankovics – Szendrei (Szalay, 55.)  Vezetőedző: Márton Gábor

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC