nb1.hu

Visszavág-e a Fradinak a Zete a 6-2-es vereségért?

A legutóbbi egymás elleni mérkőzésen mindkét csapat kispadján másik edző ült.

A Ferencváros a Paks ellen elszenvedett 3-2-es vereségnek köszönhetően már biztosan nem az 1. helyen zárja 2023-at. Olyan, hogy nem az élen fordul egy adott esztendőre a Fradi, utoljára 2016-ban fordult elő – akkor a Vidi, Honvéd, Vasas hármas előzte meg a zöld-fehéreket. A csütörtök este kiharcolt Ekl-továbbjutás talán megmenti Dejan Sztankovics állását, aki alatt kisebb gödörbe került a Fradi. Igaz, a szerb tréner számára majd a téli felkészülés utáni időszak lesz a vízválasztó, hiszen ekkor készülhet huzamosabb ideig együtt csapatával.

A Zalaegerszeg szénája sem áll jól magukhoz mérten, hiszen a kiesés ellen küzd a zalai alakulat. Márton Gábor személyében régi-új arc ült le a kispadra. A három mérkőzésen szerzett négy pont eddig a vonal fölé helyezi a Zetét. Noha az Újpest ellen pontot tudtak menteni a hajrában, több helyzetet tudtak kidolgozni, mint a fővárosiak, ezért félig üres lehet a pohár – pláne egy kiesési gondokkal küzdő csapatnál.

A két csapat hétvégén találkozik a Groupama Arénában, a legutóbbi összecsapáson 6-2-re nyert a Fradi Zalaegerszegen. Igaz, akkor még mindkét csapat kispadján másik edző ült. A Máté Csaba-korszak véget ért a kiütéses győzelem után, míg Boér Gábor még hónapokig volt a Zete vezetőedzője.

Magas labdavesztések a Fradi részéről, mély blokk a Zeténél

A Ferencváros erőssége, hogy játékosok minőségét vizslatva kimagaslik a mezőnyből. Ezzel az párosul, hogy sokat birtokolják a labdát, átlagban több helyzetet alakítanak ki mindenkinél, illetve a labdavesztések magas területeken történnek.

Ahogyan az ábra mutatja, a ferencvárosi labdavesztések egyrészt a pálya szélső területein történnek meg, másrészt az ellenfel büntetőterületének környékén. Így nem meglepő, hogy a csapatrangsorban átlagot nézve a támadók szerepelnek az élmezőnyben.

Azt a Paks megmutatta múlt hétvégén, hogy az egyik ellenszer a Fradi ellen, ha magasan támadják le őket, és a szélső hátvédek felé szorítva szereznek labdát a fővárosiak ellen. A Márton Gábor-féle Zalaegerszeg labdaszerzéseit megvizsgálva az jön le, hogy a zalaiak inkább a saját térfelükre visszahúzódva próbálnak zavart okozni az ellenfeleknek. Persze, kicsi a három mérkőzéses minta. Ugyanakkor kevés labdát szereznek a támadó térfélen, és a párharcok intenzitását nézve kevésszer csapnak össze az ellenfél játékosaival a zalaegerszegiek.

Valószínűleg a Fradi ellen kontrákra fog berendezkedni a Zalaegerszeg, ami végtére nyerő taktika is lehet. Progresszivitást nézve fontos szerepe lesz a védők által előre lőtt pontos labdáknak, melyben a legutóbbi három összecsapás átlagait nézve három zalaegerszegi játékos is 10 feletti számot produkált (Lesjak, Evangelou, Medgyes).

Összességében, a mérkőzés képe egy átlagos NB I-es Fradi-meccsnek lesz betudható. Az FTC-nél lesz a labda, az ellenfél pedig próbál védekezni és kontrázni. A hazaiak szempontjából az lesz a legfontosabb, hogy a kapu előtt hatékonyabbak legyenek – erre garancia Varga Barnabás visszatérése -, míg a Zetének készülnie kell egy komoly minőségbéli hátrány kompenzálására.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC