nb1.hu

FTC-Újpest: van, aki még nem élt át ilyet

Csercseszov az új játékosokról, Kruscsics a fiatalokról beszélt.

A két patinás fővárosi együttes 237. bajnoki találkozóját vívja egymással, az FTC 113, az Újpest 61 győzelemnél tart, 62-szer döntetlen lett. Az FTC sorozatban 11-szer diadalmaskodott a Derbin. Legutóbb 2019 februárjában szerzett pontot, győzelmet pedig 2015 decemberében aratott az Újpest. Az ősszel kiütéses, 6-0-s zöld-fehér siker született.

Derbi!

A Ferencváros és az Újpest egymás elleni csatája a legnagyobb magyar rangadó. Persze vannak, akiknek más párosítások jelentik a legfontosabb meccset, de kétségtelen, hogy a zöldek és a lilák csatája vonzza a legtöbb nézőt.

A két gárda egymás elleni összecsapása mindig presztízscsata, ami a múltnak és a múlt miatt is meglévő, felfokozott szurkolói várakozásoknak is köszönhető. Az FTC bajnok lesz, az Újpest a bennmaradásért küzd, ezért a Ferencváros a találkozó esélyese.

Így készül a Ferencváros

A zöld-fehérek játszották eddig a legtöbb tétmeccset a tavasszal. Előbb Zalaegerszegen győztek 2-1-re, majd a Népligetben nem bírtak a Vasassal (0-0), míg szerdán Pakson diadalmaskodtak 3-1-re. A legutóbbi fellépés után az NB1.hu megkérdezte a szakvezetőtől, hogy a jó kondi vagy a hosszú kispad-e a továbbra is tervezett siker záloga, mire annyit válaszolt, hogy a két szegmens kéz a kézben jár egymással.

Ez az a meccs, amelyre mindig elkel az összes jegy. Telt ház várja majd a csapatokat. Mondtam is a fiúknak, hogy erre készüljenek. Van ugye olyan játékos, aki még nem élt át ilyet, biztosan nagy élmény lesz a számukra is

mondta Csercseszov a Derbi kapcsán az FTC honlapjának.

A vezetőedző a szakmai várakozásairól is nyilatkozott.

„A legutóbbi találkozónkat megnyertük a Paks otthonában, amely egy nagyon fontos siker volt és jól szolgálta a felkészülésünket is a hétvégére. Ugyanakkor örültem volna, ha három győzelemmel indítjuk a tavaszt, hiszen ez volt a célunk. Sajnos a Vasas ellen viszont nem szereztünk gólt, pontokat vesztettünk, ebből tanulnunk kell. Ami a keretet illeti: van néhány játékosunk, akiknek a szereplése kérdéses. Voltam már hasonló helyzetben, de remélem, hogy mindenkire számíthatok az Újpest elleni rangadón. Vannak új futballistáink is, akiktől azt szeretném, hogy segítsenek a csapatnak. Owusu Kwabena ugye már betalált, Myenty Abena nagyon várja a lehetőséget, míg Nikolai Frederiksennek tegnap volt az első edzése velünk. A szezon még hosszú, majd meglátjuk, ki lesz ott a csapatban.”

Így készül az Újpest

Az életéért harcoló Újpestnek lélekemelő volt, hogy az első tavaszi meccsén fordítani és így 2-1-re győzni tudott a szintén kiesés elől menekülő Honvéd ellen. A lila-fehéreknek viszont nem csak azért nehéz a dolguk, mert ma délután az FTC vendégei lesznek, hanem amiatt is nagyon résen kell lenniük, hogy összesen négyszer lépnek pályára egymás után idegenben.

Erről a sorozatról Milos Kruscics a következőket válaszolta az NB1.hu-nak.

Az idegenbeli meccseknél teljesen mindegy, hogy hol játszunk, az Újpest bárhol veszélyes lehet, és ha a fiatalok javítják a helyzetkihasználásukat, biztos vagyok benne, hogy így is lesz

– kezdte a válaszát a szakvezető, majd így folytatta.

„Amikor itthon játszunk, könnyebb dolgunk van a szurkolóink miatt, de ők utaznak velünk idegenbe is, és nekünk viszonoznunk kell ezt feléjük azzal, hogy beleadunk apait-anyait és küzdünk. Tavaly csak a Vidi ellen nyertünk idegenben, maximum döntetlent játszottunk máskor, de most talán fordul a kocka. A játékosaim hat hónappal idősebbek és tapasztaltabbak, ezt meg is kell mutatniuk a pályán.”

Kezdés 17.30-kor.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC