nb1.hu

FTC: távozik a 21-szeres magyar válogatott kapus

2020-ban igazolt a Ferencvároshoz.

Zajlik a keret átalakulása az FTC-nél. A zöld-fehérek szerdán Tosin Kehinde megszerzését jelentették be, míg ma az derült ki, hogy Bogdán Ádám távozik a bajnokcsapattól. A 21-szeres magyar válogatott kapus 2020 és 2023 között erősítette a Fradit.

„Elválnak Bogdán Ádám és a Ferencváros útjai, korábbi kapusunk az új szezont már nem férfi labdarúgócsapatunk kötelékében kezdi meg. A 21-szeres magyar válogatott kapuvédő 2020 és 2023 között erősítette az FTC-t, amelynek színeiben minden sorozatot, valamint a felkészülési időszakokat is figyelembe véve összesen 35 mérkőzésen lépett pályára.

Bogdán Ádám 2020. szeptember 19-én, a Ráckeve vendégeként lejátszott MOL Magyar Kupa-mérkőzésen debütált tétmérkőzésen az FTC színeiben. Később még egy kupameccsen, valamint öt bajnokin kapott lehetőséget, a 2020-as BL-főtáblás szereplésnek cserejátékosként volt részese. Az első idénye végén bajnoki címet ünnepelhetett, valamint ötévnyi szünet után meghívót kapott a 2021-re halasztott Európa-bajnokságra készülő magyar válogatottba is, amelynek kapuját egy Írország elleni felkészülési mérkőzésen védte.

A következő, 2021/2022-es szezonban hét bajnoki és három kupameccs mellett egy UEL-csoportmeccsen védett Bogdán, aki öt meccsen a csapatkapitányi karszalagot is viselhette. A kapus az újabb bajnoki aranyérem mellett egy MOL Magyar Kupa-sikert is ünnepelhetett – pályafutása során először.

A legutóbbi idényben Bogdán Ádám három bajnokin, két kupamérkőzésen és egy UEL-selejtezőn jutott szóhoz, így részese volt az UEL-nyolcaddöntős szerepléssel lezárult menetelésnek, valamint az FTC történetének 34. bajnoki elsőségének is. Klubunk ezt követően nem hosszabbította meg az idény végén lejáró szerződését” – olvasható a Ferencváros közleményében.

Bogdán a 2022/23-as idényben három NB I-es bajnokin jutott szóhoz.

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC