nb1.hu

FTC: szerződtették az NB I legutóbbi szezonjának gólkirályát – videó

Céljairól is beszélt a 29 éves támadó.

A Ferencváros hivatalos oldalán jelentette be első nyári igazolását, a paksi Varga Barnabást. A 29 éves magyar válogatott támadó a 2022/2023-as szezon gólkirálya volt 26 találattal. 

 

ÍME, A FTC BEJELENTÉSE:

 

“Az FTC-ben folytatja pályafutását a 2022/2023-as szezon legeredményesebb játékosa, Varga Barnabás.

Június 1-jén, csütörtökön a Ferencvárosi Torna Club szerződtette a magyar labdarúgó bajnokság 2022/23-as szezonjának legeredményesebb játékosát, a magyar férfi labdarúgó-válogatottban is bemutatkozott Varga Barnabást, aki a RangAdó gálán megkapta a szezon legjobb játékosának járó díjat is.

 

Bemutatás

Varga Barnabás 1994. október 25-én született Szombathelyen. Itt ismerkedett meg a labdarúgás alapjaival, majd a Haladás utánpótlásába került. Egészen az U17-es együttesig jutott, onnan 2010-ben igazolt az osztrák Eberauhoz. A burgenlandi együttesben hat évet töltött, majd a szintén ausztriai Mattersburg (Nagymarton) együttesében folytatta.

Első mattersburgi szezonjában 11 mérkőzésen 473 perc alatt egy gól és egy gólpassz szerepelt a neve mellett. Ezután szerepelt a klub második csapatában is, majd végül 2019-ben a Lafnitzhoz került. A stájerországi együttesben egy évet töltött el, ez idő alatt 30 mérkőzésen 12 gólt és 5 gólpasszt jegyzett.

2019 telén visszatért Magyarországra, ahol az NB II-ben szereplő Gyirmót játékosa lett. A győri csapatban töltött első teljes idényében 24 meccsen 12 gólt lőtt, ezzel is aktív részt vállalt az együttes NB I-be való feljutásában. A Gyirmóttal a magyar élvonalban 29-szer lépett pályára, 13 gólja mellett 6 gólpasszt osztott ki.

Kimagasló teljesítményével felhívta magára a figyelmet, végül 2022 nyarán a Pakshoz igazolt. Rögtön alapember lett a tolnai megyei együttesben. A mögöttünk hagyott idényben 31 bajnokin 26 gól és 2 gólpassz volt a mérlege, így ő lett az NB I gólkirálya, illetve a RangAdó díjátadó gálán ő kapta meg a szezon legjobb játékosának járó elismerést is.

Kimagasló teljesítménye nem maradt érdemtelen, hiszen a magyar férfi labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi behívta az észtek és a bolgárok ellen készülő keretébe, ráadásul március 27-én, az utóbbi ellen 3-0-ra megnyert hazai Eb-selejtezőn 31 percet kapott.

A gólerős támadó természetesen ott van Marco Rossi Eb-selejtezőkre készülő keretében. Válogatottunk júniusban két mérkőzést játszik a 2024-es kontinensviadalra való kijutásért, előbb június 17-én, szombaton 18.00-tól Montenegró vendégeként, majd három nappal később 20.45-tól a Puskás Arénában Litvánia ellen.”

Varga értékét a Transfermarkt oldala 750 ezer euróra becsüli.

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC