nb1.hu

FTC-Olympiakosz: a görögök edzője picit odaszúrt Sztankovicsnak

Ahogy arról beszámoltunk, a Ferencváros megtartotta az Olympiakosz elleni Konferencia-liga-visszavágót megelőző sajtótájékoztatóját.

FTC-Olympiakosz: Sztankovics „pokoli” üzenete a szurkolókhoz

Szerdán kora este a görög csapat is így tett, José Luis Mendilibar vezetőedző és a portugál középpályás, Chiquinho nyilatkozott.

„Az első meccs nagyon nehéz első félidőt hozott Pireuszban. Ennél mindenképpen jobban kell kezdenünk. Azt szeretném, hogy többet legyen nálunk a labda, mint hazai pályán. Ha nem így lesz, el leszek keseredve, mert edzőként nem szoktam hozzá, hogy az aktuális csapatom többnyire védekezzen. Azt kedvelem, ha az együttesem az ellenfél térfelén védekezik” – mondta Mendilibar, majd Dejan Sztankovics azon szavaira reagált, ami szerint pokoli hangulat várja majd az Olympiakoszt a Groupama Arénában.

„Nekünk nem kell mondani, mert éppenséggel pokoli hangulatból jövünk, a szaloniki pokolból, eléggé jó eredménnyel” – utalt arra, hogy csapata hétvégén bajnoki rangadón 4-1-re nyert Szalonikiben, a PAOK vendégeként. „Nagyon fontos meccs lesz, amely nem lesz egyszerű, nem lazíthatunk egy pillanatra sem. De szerencsére a játékosok értik, amit elmagyarázok nekik, az edzésen jól dolgoznak, a meccseken pedig úgy játszanak, ahogy megbeszéltük.”

Mendilibar felidézte a tavalyi szép emlékét, amikor a Sevilla vezetőedzőjeként megnyerte az Európa-liga döntőjét Budapesten, a Puskás Arénában.

„Az utazás hangulata hasonló volt most az Olympiakosszal, mint egy éve a Sevillával, de az egy jelentős különbség, hogy akkor döntőt játszott a csapatom Budapesten, ezúttal viszont csak egy lépést lehet megtenni az oda vezető úton.”

A játékosok nevében Chiquinho arról beszélt, már megszokták, hogy folyamatosan nyomás alatt játszanak, sőt, kifejezetten jónak tartja ezt a heti kétmeccses ritmust, amiben most vannak.

„Tele vagyunk energiával, mindent bele fogunk adni. Folyamatosan javulunk meccsről meccsre, ahogy az új edzőnél lenni szokott” – mondta a portugál középpályás.

A találkozó csütörtökön 21 órakor kezdődik.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC