nb1.hu

FTC: Lisztes Krisztián a Frankfurtba igazol – részletek

A Ferencváros bejelentette, hogy Lisztes Krisztián játékjogát megvásárolta a Bundesligában szereplő Eintracht Frankfurt. A megállapodás értelmében a 18 éves játékos 2024 nyarán csatlakozik az Európa-liga-győztes német klubhoz.

„Szenzációs üzlet, újabb Fradi futballista egy európai top bajnokság csapatában! Muhamed Besic, Nagy Ádám, Somália, Myrto Uzuni és Aissa Laidouni után folytatódik a sor ifjabb Lisztes Krisztiánnal. A Ferencvárosi Torna Club eladta saját nevelésű 18 éves támadóját a német Bundesligában szereplő Eintracht Frankfurtnak, vagyis ismét egy topligás klub igazolt játékost klubunkból, igazolva, hogy a Fradi igen is jó „ugródeszka”. Lisztes Krisztián csak 2024 nyarán csatlakozik a 2022-es Európa-liga-győztes együtteshez, addig az új szerb vezetőedző, Dejan Sztankovics és a Fradi rendelkezésére áll” – írta közleményében a fradi.hu.

A 2023-2024-es idényt Lisztes két góllal nyitotta, a Fehérvár és a Puskás Akadémia ellen talált be, valamint kiosztott egy gólpasszt a Shamrock Rovers elleni idegenbeli Konferencia-liga-selejtezőn.

Az egyszeres Bundesliga-bajnok, ötszörös DFB-kupa-győztes, valamint kétszeres UEFA-kupa-/Európa-liga-első Frankfurt jelenleg a 10. helyen áll a német élvonalban.

A Frankfurt bejelentése szerint Lisztes öt évre, 2029 nyaráig írt alá.

Lisztes Krisztiánt minden intenzitásával, dinamizmusával, közvetlen és közvetett gólveszélyével együtt várjuk a következő szezonban Frankfurtba. Az elmúlt hónapokban a figyelmünk középpontjába került, de annál nagyobb jelentőséggel bír, hogy terveinkben egy fontos posztot már most egy újabb kiemelkedően tehetséges játékossal töltünk be. Örülünk annak is, hogy jó perspektívát mutathatunk neki az Eintracht Frankfurtnál. Meggyőződésünk, hogy Krisztián előbb az ismerős környezetben folytatja a fejlődését, és még több tapasztalatot szerez. Alig várjuk, hogy a következő szezonban Frankfurtban üdvözölhessük őt” – nyilatkozta Timmo Hardung, a frankfurtiak sportigazgatója.

 

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC