nb1.hu

FTC: klubváltásáról nyilatkozott Lisztes Krisztián

Elmondta, mi befolyásolta a döntését.

A fejlődést tartja szem előtt ifjabb Lisztes Krisztián, aki jövő nyártól a német élvonalbeli Eintracht Frankfurt labdarúgócsapatánál folytatja pályafutását – írja az MTI.

A Ferencváros 18 éves futballistája az M4 Sportnak csütörtökön elárulta: néhány hónapja tudott a tavaly Európa-liga-győztes Frankfurt megkereséséről.

„Nagyon szimpatikus volt a csapat, nagyon örülök, hogy ilyen patinás klubban tudom majd folytatni, de egyelőre a Ferencvárosra koncentrálok száz százalékban” – fogalmazott Lisztes, aki ebben az idényben még a magyar bajnoki címvédő FTC-t erősíti. A zöld-fehér klub utánpótlásába 2017-ben került, majd 2021 júliusában, 16 évesen kapta meg a profi szerződést. Az NB I-ben 2022 májusában, a Gyirmót ellen mutatkozott be, majd a következő szezon elején az ír Shamrock Rovers elleni idegenbeli Európa-liga-meccsen debütált a nemzetközi porondon. A nagy áttörést pedig a Fehérvár elleni hazai bajnoki hozta meg számára idén áprilisban, amikor csereként beállva duplázott, 2-2-re mentve a meccset.

A német együttesnél megtapasztalt körülmények kapcsán úgy fogalmazott: „Bundesliga-szint, szerintem ezt nem kell ragozni. A stadion nagyon szép és nagy a közönség is, hasonlít a Fradira talán. Hasonlóan jó B közepet várok, mint a Fraditól.”

Saját magától fejlődést és gólokat vár el Németországban is.

„Egy Bundesliga-csapatról van szó, a fejlődés érdekében van ez az egész, hogy minél magasabb szintet el tudjak érni” – fogalmazott Lisztes, aki gólpasszt adott csütörtökön az U21-es válogatott kazahok ellen 2-0-ra megnyert Európa-bajnoki selejtezőjén.

Édesapja, a 49-szeres válogatott Lisztes Krisztián a kilencvenes évek egyik legnagyobb magyar tehetsége volt. A Ferencváros saját nevelésű játékosa a Bundesligában is karriert futott be: a stuttgarti évek után a Werder Bremenhez került, amellyel bajnok lett. Később megfordult a Mönchengladbachnál és a Hansa Rostocknál is, míg Magyarországon a Ferencváros mellett volt a Szeged, a Vasas, a Paks, a REAC és végül a Soroksár játékosa.

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC