nb1.hu

FTC: Csercseszov megerősítette, hogy Boli távozhat

Az is megvan, hogy mikor.

 

Mint arról beszámoltunk, megvan a Ferencváros kerete az Európa-liga tavaszi folytatására – ennek értelmében az új igazolások bekerültek, míg Xavier Mercier és a minden bizonnyal távozó Franck Boli is kimaradt.

Utóbbit erősítette meg a fradi.hu-nak Sztanyiszlav Csercseszov, a zöld-fehérek vezetőedzője.

„A három kimaradóval kezdeném. Laidouni esete ugyebár egyértelmű, ő eligazolt.”

Boli helyzete bizonytalan, nagy eséllyel távozik tőlünk, nem biztos, hogy a szezon végéig velünk marad.

„Mercier-rel kapcsolatban pedig azt tudom mondani, hogy elégedett vagyok az edzésteljesítményével, de előre kellett tekintenünk, minden eshetőségre felkészülni, sérülésre, eltiltásra. Döntő volt az ő kihagyásában, hogy egy posztra specializálódott, míg a két bekerülő támadó több pozícióban is képes jó teljesítményre. Tudom, hogy nehéz ezt elfogadni egy játékosnak, de az egész szezont kellett figyelembe vennünk – mondta a FradiMédiának Csercseszov. – Abenával kapcsolatban pedig – az őszi csoportküzdelmek tapasztalata alapján – kellett a négy belső hátvéd, hogy lapok, vagy sérülések miatt a kiesőket pótolni tudjuk.”    

A Ferencváros kerete:

Kapusok: Dibusz Dénes, Bogdán Ádám
Védők: Henry Wingo, Botka Endre, Samy Mmaee, Mats Knoester, Adnan Kovacevic, Pászka Lóránd, Eldar Civic, Myenty Abena
Középpályások: Muhamed Besic, Anderson Esiti, Kristoffer Zachariassen, Vécsei Bálint
Támadók: Tokmac Nguen, Adama Traoré, Amer Gojak, Owusu Kwabena, Nikolai Baden Frederiksen, Marquinhos, Ryan Mmaee

B-lista (fiatalok): Mergl Szabolcs, Őri Levente (kapusok), Juhász Botond, Manner Balázs, Kaján Norbert, Damir Redzic, Bagi Ádám Gyula, Varga Zétény István, Pintér Dániel, Lisztes Krisztián (mezőnyjátékosok)

A Ferencváros az első mérkőzést március 9-én idegenben, a visszavágót egy héttel később hazai pályán játssza. Az ellenfél a február 24-i sorsolás után lesz ismert.

Megosztás:
Kapcsolódó hírek