nb1.hu

FTC: chilei válogatott játékos érkezett

A válogatottban kiválóságokkal szerepelhetett együtt.

Az FTC-ben folytatja a karrierjét Ángelo Sagal – erről a zöld-fehér klub számolt be. Íme a Ferencváros közleménye a chilei válogatott labdarúgó érkezéséről:

„Március 6-án, hétfőn hivatalossá vált, hogy a Ferencvárosi Torna Clubban folytatja pályafutását a 29 éves chilei válogatott szélső, Ángelo Sagal, aki a török Gaziantep FK együttesétől érkezett.

Bemutatás

Ángelo Sagal 1993. április 18-án született a Chile fővárosától, Santiagótól 255 km-re fekvő Talca városában. Itt ismerkedett meg a labdarúgás alapjaival, majd 2013 júliusában a kétszeres chilei bajnok Huachipatóhoz igazolt. A talcahuanói együttesben 55 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken összesen 14 gólt és 6 gólpasszt jegyzett.

2017 nyarán nem csak klubot, de országot is váltott, ugyanis a mexikói Pachuca szerződtette. Mexikói állomáshelyén rögtön alapemberré vált, 75 mérkőzésen kapta meg a lehetőséget, ezeken 14 gólt szerzett, és 10 gólpasszt osztott ki. Két évvel később az ugyancsak mexikói FC Juárez vette kölcsön, majd 2020 szeptemberében Európába, a török Denizilisporhoz igazolt. Egy évvel később országon belül váltott klubot, a Gaziantep FK szerződtette. Itt 51 találkozón jutott szóhoz, 6 gól mellett 3 gólpassz szerepel a neve mellett.

Sagal 2015. január 28-án az USA ellen 3-2-re megnyert barátságos mérkőzésen mutatkozott be a chilei válogatottban. Debütálása óta további 17 meccsen jutott szóhoz, amelyeken két gólt szerzett, Izland és Románia ellen volt eredményes. A nemzeti csapatban olyan kiválóságok oldalán lépett pályára, mint a Barcelonával bajnoki címet, FIFA-klubvilágbajnokságot, Spanyol Kupát, Spanyol- és Európai Szuperkupát nyert Alexis Sánchez, vagy a kétszeres Copa América-győztes Gary Medel.”

Sagal értékét a Transfermarkt 1,3 millió euróra becsüli. A futballista a mostani idényben 18 tétmeccsen kapott bizonyítási lehetőséget a török Gaziantep gárdájában, a statisztikai lapján két gól és egy gólpassz szerepel.

A Ferencváros magabiztosan vezeti a tabellát az NB I-ben, a fórja 14 pont a második Kecskeméttel szemben. A Fradi csütörtökön megkezdi az El-nyolcaddöntőt a Bayer Leverkusen otthonában.

Megosztás:
Kapcsolódó hírek