nb1.hu

FTC: Amerikából érkezett csatár a női csapathoz

Első profi szerződését kötötte a játékos.

Az FTC női csapatában folytatja a karrierjét Alesia Garcia, erről a zöld-fehér klub a hivatalos oldalán számolt be. Íme a Ferencváros közleménye:

„Magyar bajnoki címvédő női labdarúgócsapatunkban folytatja az Amerikából érkező csatár, Alesia Garcia.

Az előző szezon végén története ötödik magyar bajnoki címét megszerző női labdarúgócsapatunk ezúttal újabb futballistával erősít. Hivatalossá vált ugyanis, hogy címvédő együttesünknél folytatja karrierjét az amerikai-perui csatár, Alesia Garcia.

A 22 éves, 165 centiméter magas támadó 2000. január 13-án született a coloradói Aurorában. Egészen kicsi korában, 3-4 évesen, a bátyja miatt kezdett el futballozni, és az egyetemi tanulmányai megkezdéséig a coloradói Storm ECNL nevű klubcsapatban játszott. Az elmúlt években az egyetemi bajnokságban szerepelt, 2018-2020 között a University of New Mexico, majd 2021-2022 között a Louisiana State University színeiben játszott.

A legutóbbi idényben mind a 21 meccsen pályára lépett az LSU csapatában, ebből 17-szer kezdőként. Összesen 935 percet játszott, ebből a legtöbbet a Tennessee ellen volt a pályán. A mérkőzéseken 5 gólt lőtt, és megszerezte a CSC Academic All District címet is.

A Louisiana State University előtt 3 szezont játszott a University of New Mexico együttesében, ahol összesen 56 meccsen lépett pályára, ebből 36 alkalommal kezdőként, 20 gólt lőtt, 8 gólpasszt adott.

Alesia élete első profi szerződését kötötte az FTC-Telekom csapatával.”

A Ferencváros 12 forduló után hibátlan mutatóval rendelkezik a bajnokságban. Az FTC előnye öt pont a második helyen álló ETO-val szemben. Az Fradira március 11-én Derbi vár a pontvadászatban, ugyanis ekkor az Újpest otthonában vizitál.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC