nb1.hu

Fradi-Újpest verekedés: elkapták a zsaruk az egyik szervezőt

Egy ember súlyosan, többen könnyebben sérültek meg.

Nem múlt el balhé nélkül a Ferencváros által az Újpest ellen 3-1-re megnyert vasárnapi Derbi. A kezdés előtt egy órával ugyanis összecsaptak a két tábor legkeményebb tagjai (a lilák között Vasas-szurkolók is voltak).

A rendőrség hivatalos honlapja, a police.hu az alábbi közleményt jelentette meg:

„A Budapesten vasárnap rendezett NB I-es i labdarúgó-mérkőzés előtt verekedtek össze többen a két csapat szurkolótáborából. A verekedésnek a perceken belül helyszínre érő rendőrök vetettek véget. A IX. Kerületi Rendőrkapitányságon eddig 14 gyanúsítottat hallgattak ki, két férfit – köztük az egyik szervezőt – őrizetbe vettek.

A fővárosban 2023. február 5-én délután megrendezett Ferencvárosi TC – Újpest FC labdarúgó-mérkőzés előtt, 16 óra 30 perc körül a két csapat szurkolótáborából több tucat ember verekedett össze egy Üllői úti parkolóban. A rendelkezésre álló adatok szerint egy ember súlyos, többen könnyű sérüléseket szenvedtek. A verekedésnek a rendőrök perceken belül véget vetettek; elfogtak 13 embert, a többiek elfutottak. A Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. Kerületi Rendőrkapitányság csoportosan elkövetett garázdaság bűntett miatt indított eljárást. A helyszínről előállított férfiakat gyanúsítottként hallgatták ki – egyiküket, egy erőszakos bűncselekmény miatt korábban elítélt, mellékbüntetésként sportrendezvények látogatásától eltiltott 27 éves férfit őrizetbe vették.

Az eljárás során a nyomozók elemezték a térfigyelő kamerák felvételeit, és mobiltelefonokat foglaltak le. A beszerzett adatok alapján február 6-án este IV. kerületi lakásában elfogtak egy 28 éves férfit, aki a megalapozott gyanú szerint üzenetküldő alkalmazásokon keresztül szervezte a verekedést, és abban részt is vett. Az erőszakos bűncselekmény miatt korábban büntetett férfi nem tett vallomást, a rendőrök őrizetbe vették.

A BRFK IX. Kerületi Rendőrkapitányság folytatja az eljárást.”

Mint azt az NB1.hu a szerkesztőségi blogszekciójában jelezte, a sajtópáholyban is ennek a három gárdának a szurkolói foglaltak helyett, az Újpest sajtóosztálya viszont teljesen elkülönült mindenkitől.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC