nb1.hu

Ferencváros: megnevezték a leendő szponzort, milliárdokkal nőhet az éves költségvetés

Friss részletek derültek ki a lehetséges megállapodásról.

Mint ahogy arról pénteken már beszámoltunk, heteken belül új szponzor érkezését jelentheti be a Ferencváros.

FTC: világvállalat érkezik új szponzorként

A világvállalat neve eddig nem volt nyilvános a sajtóban, a közbeszédben viszont igen – előbbi most megváltozott azáltal, hogy a Blikk megírta: a orosz Gazpromról van szó.

A világ legnagyobb földgázkitermelője a német Schalkénak volt a mezszponzora, jelenleg a szerb Crvena zvezdát is támogatja. Sokáig az UEFA kiemelt támogatói között szerepelt a cég, ám miután Oroszország megtámadta Ukrajnát, a megállapodás megszűnt.

„Ismerve a Gazprom anyagi lehetőségeit és korábbi szponzorációit, az orosz cég olyan támogatást nyújthat, ami a Ferencváros költségvetését jelentősen megnöveli, biztos, hogy éves szinten több mil­liárd forintos szponzorációról lehet szó. A Fradinál folyamatosan cserélődik az állomány, mindig jobb futballisták jönnek, ám az eddigi építkezésből kiindulva nem hiszem, hogy egy nagy sztárra költenék a pluszpénzt, hanem több olyan minőségi játékos érkezhet, aki a keret mélységét még tovább javítja, a nemzetközi kupákban még több tapasztalattal rendelkezik – viszont így lehet, hogy még kevesebb magyar léphet majd pályára a csapatban. Az, hogy egy európai uniós országban megjelenik a Gazprom, furcsa lesz nemzetközi körökben, biztos, hogy ennek lesz negatív visszhangja, de hivatalosan semmilyen szankció nem érheti az FTC-t, ahogy a zvezdát sem éri” – mondta a Blikknek Szabados Gábor sportközgazdász.

A megállapodás a Nemzeti Sport legfrissebb információi szerint egyre közelebb van, akár heteken belül megszülethet.

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC