nb1.hu

Fehérvár-ZTE: Drámai végjáték, piros lap, kihagyott büntető

A Vidi nem bírt a Zalaegerszeggel, de a végén ők örülhettek az egy pontnak.

Két pocsék formában lévő csapat találkozott vasárnap délután az NB I hetedik fordulójában. A mérkőzés elején Mance tesztelte Tóth Balázst, de a hazaiak kapusa magabiztosan védett. Pár perccel később Fiola szerezhetett volna gólt, de a kapu mellé gurított. A 33. percben Kalmár szögletét követően Karamoko érkezett a hosszú oldalon, és megszerezte a vezetést a hazaiaknak, 1-0. Egy perccel az első félidő vége előtt Szendrei bombáját védte Tóth.

A második játékrész remekül indult a vendégek számára, Mim beadását követően Croizet bombázott a léc alá, 1-1. A 60. percben Szendrei tört kapura Fiola rossz labdalevétele után, a magyar válogatott védője még a tizenhatos vonala előtt megállította, a játékvezető szerint szabálytalanul, amit egy VAR által megerősített piros lap követett. Croizet szabadrúgása a felső lécről fölé pattant. Az emberhátrányban lévő hazaiak három perccel később Kalmár egy remek szabadrúgás után ismét előnyhöz juttatta a Fehérvárt, 2-1. A 72. percben egy zalaegerszegi szöglet után az új szerzemény, Evangelou bólintott a hálóba, 2-2. A 78. percben a videóbíró kezezést látott, de Mance büntetőjét kivédte Tóth Balázs. A kapus azonban nem állt az alapvonalon, a megismételt tizenegyest a csereként ekkor beálló Spoljarics értékesítette, 2-3. A 93. percben Spoljarics kiugratása után Meshack gólját les miatt érvénytelenítették. A 99. percben Senkó kapushibáját kihasználva előbb Spandler fejelt a felső kapufára, majd Szabó Levente egyenlített ki és állította be a végeredményt, 3-3.

A lelátón feltűnt Máté Csaba is, aki az NB1.hu értesülései szerint ott van a jelöltek között, egy esetleges fehérvári edzőváltás esetén, de a zalaegerszegi tréner, Boér Gábor alatt is erősen mozog a kispad.

OTP Bank Liga, 7. forduló:
Fehérvár FC – Zalaegerszegi TE 3-3 (1-0)

Sóstói Stadion, 2656 néző, v.: Vad II.
gólszerzők: Karamoko (33.), Kalmár (64.), Szabó (99.) ill Croizet (46.), Evangelou (72.), Spoljarics (81.)
sárga lap: Csongvai (60.), Szabó (98.) ill Medgyes (19.), Todoroszki (90.)
piros lap: Fiola (61.)
Fehérvár: Tóth – Bese (Kastrati, 84.), Fiola, Csongvai (Szabó), Serafimov, Gergényi – Flores (Schön, 84.), Kalmár, Katona (Christensen, 77.), Karamoko (Spandler, 66.), Kodro.
Zalaegerszeg: Senkó – Várkonyi (Todoroszki, 68.), Csóka, Evangelou, Medgyes – Bedi (Meshack, 68.), Szankovics, Szendrei, Mim (Spoljarics, 80.) – Croizet (Kovács B, 85.), Mance.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC