nb1.hu

Európa-liga: Böde egyértelmű célról, Bognár változtatásokról beszélt

Reálisan látja a helyzetet a Paks edzője.

A Paksnak nem úgy sikerült a Corvinul elleni meccs, ahogy azt a játékosok vagy a szurkolók remélték. Az El-selejtezős párharc első meccsén a román gárda 4-0-ra nyert a paksi stadionban, így gyakorlatilag el is döntötte a továbbjutást.

Európa-liga: hatalmas pofont kapott a Paks a román ellenfelétől

A csütörtöki visszavágó előtt Bognár György elmondta, a csapatában egy-két helyen lehet változás.

Ha reálisan tekintjük, a továbbjutás már eldőlt. A célunk nem lehet más, mint hogy emelt fővel búcsúzzunk az Európa-liga-selejtező sorozatától. Szeretnénk revansot venni a múlt heti vereségért. Az utazás nem úgy sikerült, ahogy azt terveztük, de ez a csütörtök esti találkozónk szempontjából nem számít, nem egy edzésen múlnak a dolgok. Ezt a mérkőzést fel kell használnunk arra, hogy tisztességes eredményt érjünk el, és közben a csapatot építsük. Az ugyanakkor baj lenne, ha nem maradt volna bennünk a múlt heti pofon. Azért kell játszanunk, hogy a dacot kiadjuk magunkból. Egy-két helyen tervezek változtatásokat. A 0-4 után is azt mondom, jobb csapat vagyunk, nem cserélném el a gárdát a Corvinulra, de az ellenfelünk mindenképpen tiszteletet érdemel a paksi győzelme miatt, ami teljes mértékben elismerésre méltó. Ettől függetlenül jó játékkal lenne jó nyerni, legalábbis én erre vágyom” – idézi a paksi klubhonlap a vezetőedzőt.

Böde Dániel elárulta, hogy fel akarnak állni a padlóról.

„A romániai mérkőzésünk tétje, hogy fel tudunk-e állni abból a pofonból, amit a múlt héten, hazai pályán kaptunk. A célunk egyértelműen ez. Nem emlékszem, van-e rosszabb meccsemlékem paksi játékosként a múlt hetinél, még a tavalyi 6-1-es vereségünk a Groupama Arénában sem viselt meg ennyire. Még akkor sem voltam olyan feszült, mint a Corvinul elleni mérkőzés után. Már az első félidő után is elmondhatatlanul ideges voltam. A négygólos vereség után ugyan nincs rajtunk nagy nyomás, viszont roppant fontos lenne, hogy jó eredményt érjünk el. Egyrészt abból tudnánk építkezni a következő találkozónkra, másrészt a szurkolóinknak és önmagunknak is bizonyíthatjuk, többre vagyunk képesek a mutatottnál. Az eredmény érdekében viszont mindenben fel kell javulnunk”hangsúlyozta a rutinos labdarúgó.

A paksi klubhonlap beszámolója alapján az utazás nem a tervek szerint alakult, ez pedig átírta a gárda programját:

„Az ötszázötven kilométeres utazás sajnos nem a tervek szerint sikerült. Csapatunk szerda kora reggel indult útnak stadionunktól, majd egy ebéd után a határ volt a következő állomás, a gyors átkelés után nem sokkal azonban egy terelés miatt el kellett hagyni az autópályát, a mellékúton pedig hatalmas dugó alakult ki. A csapatbusz így több órás késéssel, már este érkezett meg a nagyszebeni szálláshelyére, így a mérkőzés előtti napon az edzés és a sajtótájékoztató is elmaradt” – olvasható a klub közleményében.

A Corvinul-Paks meccs csütörtökön 20 órakor kezdődik.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC