nb1.hu

ETO FC Győr: fiatal balhátvéd érkezett – reakciók

Korábban Németországban is megfordult.

Az NB II-ben szereplő ETO FC Győr csapatában folytatja a karrierjét Bekker Roland – erről a Rába-parti klub a hivatalos oldalán így számolt be:

„Fiatal balhátvéddel erősödött az ETO FC Győr NB II-es labdarúgócsapatának kerete. A 21 esztendős Bekker Roland a szezon hátralévő részéig kötelezte el magát klubunkhoz.

Szezon közben sikerült fiatal balhátvédet igazolnia csapatunknak. A 21 esztendős védő legutóbb a III. Kerültei TVE gárdájánál szerepelt, ám előtte megfordult a Borussia Mönchengladbach, a Videoton és a Ferencváros utánpótlásában is, emellett megjárta az U16-os, U17-es és az U19-es válogatottat is. A labdarúgással a Dalnoki Akadémián megismerkedő játékos nem rendelkezett élő szerződéssel, így sikerült leigazolnunk a szezon hátralévő részére. Bekker nagyszerű lehetőségként tekint a győri játékára.

Sajnos az utóbbi időben nem volt csapatom, és kerestük a számomra megfelelő klubot – kezdte Bekker Roland. – Szerencsére jött egy lehetőség az ETO-tól, hogy megnéznének próbajáték keretében. Mindenképpen szerettem volna élni ezzel, és szerencsére olyan teljesítményt nyújtottam, ami tetszett a vezetőknek és az edzőknek. Elég gyorsan meg tudtunk egyezni, innentől már csak arra koncentrálok, hogy beverekedjem magam a csapatba, és minél sikeresebbek legyünk együtt.

Csapatunk sportigazgatója, Köteles László is pozitívan értékelte a játékos leigazolását.

Rolandot már korábbról ismertem, az U17-es válogatottal Dublinban kiharcolta a brazíliai világbajnokságra való kijutást. Jelen voltam ezen a tornán, láttam őket játszani, tehát tisztában vagyok a képességeivel. Tehetséges, motivált, komoly karakterrel rendelkező játékosról van szó, emellett nagyon fontos, hogy három évet eltöltött a Borussia Mönchengladbachnál, ahova teljesítmény nélkül nem lehet oda kerülni. Amikor megtudtam, hogy szabadon igazolható, meghívtuk próbajátékra, aminek során jó benyomást tett a vezetőségre és a szakmai stábra. Jelenleg a csapatunknál egy balhátvéd van mindössze, Csontos Dominik személyében. Az a célunk, hogy minden poszton versenyhelyzetet alakítsunk ki, ez jót fog tenni az együttesnek és a játékosoknak is – mondta Köteles László.”

A HLSZ adatbankja szerint Bekker eddig 31 NB II-es bajnokin jutott szóhoz. A Győr jelenleg a kilencedik helyen áll az NB II-ben. A győriek ma az MTK-t látják vendégül, a találkozó 20 órakor kezdődik.

 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC