nb1.hu

„Ennyi gólt nem lehet kapni” – Máté Csaba fegyelmezetlenségi gondokra hívta fel a figyelmet

A Debrecen hazai pályán szenvedett 3-2-es vereséget az MTK-tól.

DVSC-MTK: öt gól, piros lap, drámai védés, folytatódik a Loki-átok

A két vezetőedző a mérkőzés után értékelte az M4 Sportnak a látottakat.

Máté Csaba (DVSC): „A múltkoriak egyéni hibák, a maiak inkább fegyelmezetlenségek voltak. Felelőtlen labdavesztések, fegyelmezetlenség, amikor nem futunk vissza a védővel. Ezen a szinten ezek elfogadhatatlanok.

Kétszer voltunk hátrányban, kétszer visszajöttünk, majd ha tíz ember ellen végül mégis veszítesz, az nagyon fájdalmas, sőt, azt mondom, buta dolog. Ha valakinek felfut az embere a védelemből, azt követni kell. Ezek olyan hibák, amik szerintem akarati kérdések. Nem fizikális vagy taktikai dolog, ezt vagy akarja az ember megcsinálni vagy nem, de ez így fájdalmas.

Ennyi gólt nem lehet kapni, a két meccsen rúgtunk négy gólt, más csapat az ilyeneket biztos megnyerné. Elkövetjük a hibákat és azt gondolom, ez nem képességbeli kérdés, hanem kicsit akarati, kicsit fegyelmezetlenségből fakadó, ezen kell változtatni, mert különben ez igazán nehéz év lesz.”

Horváth Dávid (MTK): „Taktikai szempontból ez egy remekül sikerült meccs volt, de semmilyen taktikai húzás vagy eszköz nem érne semmit, ha a játékosok nem töltenék meg tartalommal, úgyhogy elismerés nekik. Nagyszerűen járatták a labdát, a játéképítés megfelelő volt, megvoltak a beadások, a megfelelő számú beérkezések, olyan dolgok, amikről beszéltünk a találkozó előtt, hogy hogyan lehetünk jobbak.

Szerencsére bejött, a játékosok jó formában voltak, akadtak olyan periódusok, amik ebben a szezonban a legjobbak voltak a csapattól. Arra készültünk, hogy a javítási vágyat, a felfokozott hangulatot, ami a Debrecennél van, azt mi akár előnyünkre is ki tudjuk használni, viszont ahhoz olyan agresszíven kell belemenni, ahogy azt tettük.”

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC