nb1.hu

Emberi és szakmai dicséretet is kapott a Genk edzőjétől Sztankovics

Wouter Vrancken szerint jó látni, amikor egy tréner így dolgozik.

Mint ismert, a Fradi hazai pályán ikszelt a belga Genk együttesével a Konferencia-liga csoportkörének negyedik fordulójában. A találkozó után a vendégek trénerét, Wouter Vranckent kérdeztük a mérkőzésről. „Idegenben játszani mindig nehezebb” – válaszolta a szakember az NB1.hu kérdésére, amely csapata két Ferencváros elleni mérkőzését firtatta. A magyar csapat ellen otthon 0-0-s, majd Budapesten 1-1-es döntetlent elérő szakvezető szerint mindkét csapat a győzelemre játszott, és „igazi csata volt a pályán”.

„A bekapott gól megfogta a csapatot, egy kicsit elvesztettük a fonalat, és az azt követő percekben nem tudtunk elég nyomást helyezni az ellenfélre” – vélekedett Vrancken. „Utána visszajöttünk a meccsbe, s bár néha éreztem némi fásultságot a játékosaimon, tudom, hogy mindent beleadtak” – tette hozzá.

A belga szakember kollégáját, a Ferencvárost irányító Dejan Sztankovicsot is dicsérő szavakkal illette. „Jó ember, aki tisztelettel bánik az ellenfeleivel. Amilyen játékos volt, és amilyen edző, az sokak számára példaértékű. Az, hogy ilyen rövid idő után máris meglátszik a munkája a csapatán, minden elismerést megérdemel. Jó látni, amikor egy edző így dolgozik” – mondta riválisáról.

Vrancken a továbbjutási esélyeket firtató kérdésünkre azt mondta, jelenleg nehéz lenne bármit is megjósolni. „Nagyon kevés választja el a három csapatot egymástól. Elégedettnek kell lennem, hogy a saját kezünkben van a sorsunk, és hasonló mentalitással kell belemennünk a Fiorentina elleni mérkőzésbe is. Jó mérkőzést játszottunk a Ferencvárossal, így azt gondolom, reális esélyünk van a továbbjutásra” – bizakodott a Genk mestere.

A csoportkör negyedik fordulója után a Fiorentina 8 pontjával vezeti az F-csoportot, míg a 6-6 egységgel rendelkező Ferencváros és Genk magabiztosan előzi a 0 pontos Csukaricskit.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC