nb1.hu

Elhunyt legendájára emlékezett a Paks

Vitathatatlan szerepe volt abban, hogy jelenleg is NB I-es lehet a klub.

 

16 éve hunyt el Lazók Albert, a paksi sportélet legendás alakja. A tragikus évforduló alkalmából a klub koszorúzással és az alábbi írással emlékezett meg róla:

 

„2007. március 17-én súlyos veszteség érte városunk sportéletét és klubunkat egyaránt. Lazók Albert, a PSE elnökségének tagja, a labdarúgó-szakosztály vezetője tragikus hirtelenséggel, életének 63. évében hunyt el.

Béla bácsi, mert mindenki így hívta, Oroszlányban született, és, mint Pakson oly’ sokakat, őt is az atomerőmű vonzotta városunkba. Munkája mellett már a kezdetektől a sportélet felvirágoztatásának szentelte szabadidejét, valamint anyagilag is jelentősen támogatta a sportot. Mivel szülővárosában Ő maga is bokszolt, nem véletlen, hogy Pakson is az ökölvívással foglalkozott elsőként. A nyolcvanas évek elejétől a PSE ökölvívó-szakosztályának a vezetője volt, és a bokszolók aranycsapata is az Ő nevéhez kapcsolódik, azonban már ekkor törődött a labdarúgással is. Kispályás tornákat szervezett különböző korú utánpótláscsapatok részére, innen pedig egyenes út vezetett a PSE labdarúgó-szakosztályának élére. Vitathatatlan szerepe volt abban, hogy városunknak jelenleg is NBI-es csapata van. Több évtizedes munkája folyamán rengeteg kapcsolatot épített ki, mindenki tisztelte és szerette. Ő volt az, aki soha senkinek nem mondott nemet. Bárki fordulhatott hozzá a problémájával, mindenkinek segített. Béla bácsinak mindene volt a sport!

Klubunk minden év márciusában Lazók Albert Vándordíj elismeréssel díjazza az év utánpótlás-labdarúgóját, tisztelegve ezzel egykori vezetőnk nagysága előtt.

Ahogy minden esztendőben ilyenkor, klubunk vezetői és ikonikus helyi játékosai idén március 17-én is meglátogatták Lazók Albert sírját, melyre friss koszorút is vittek.”

 

A paksiak vasárnap a Vasas vendégeként játszanak az NB I-ben.

Megosztás:
Kapcsolódó hírek