nb1.hu

Egyik legjobbjára sem számíthat Ricardo Moniz a Mezőkövesd ellen

Ellentétes a két csapat eddigi tavaszi szereplése.

Remekül teljesített az ősszel a ZTE, Ricardo Moniz csapata nyugodtan mehetett a téli pihenőre. A tavaszi rajt viszont nem sikerült jól, mert az FTC ellen hazai pályán 2-1-re, míg a DVSC vendégeként 3-0-ra kaptak ki a zalaiak.

A két vesztes mérkőzésnek köszönhetően a biztos középcsapatnak számító kék-fehérek újra elkezdhetnek hátrafelé kacsintgatni a tabellán, mert a kieső helyen lévő Honvéd-Vasas páros is már csak ötpontos hátrányban van.

A tavaszi sikertelenség mellett tehát emiatt is győzniük kellene már a zalaiaknak, ám ez nem lesz egyszerű. Mocsi Attila eltiltása miatt nem játszhat, de kisebb sérülés miatt Bedi Bence pályára lépése is kérdéses.

„A vasárnapi mérkőzésen számunkra az egyik legfontosabb az lesz, hogy ne kapjunk piros lapot. Habár két vereség van a hátunk mögött, tudjuk, ha a saját utunkon megyünk tovább, annak meglesz az eredménye, így a saját játékunkat játszva fogunk pályára lépni a Mezőkövesd ellen is. Fiatal a csapatunk, a játékosok pedig remek munkát végeztek a héten, így bízom abban, hogy ez vasárnap jó eredménnyel is párosul”

– mondta Ricardo Moniz a ZTE honlapjának.

A bennmaradásért harcoló matyóföldieknek nagyon jól jött, hogy az első „tavaszi fordulóban” legyőzték a Puskás Akadémiát. Kuttor Attila csapata azóta már a Magyar Kupában is elért egy sikert, mert az MTK otthonában győzött 2-0-ra hét közben.

„Nagyon örülünk a MOL Magyar Kupában aratott győzelemnek, mert minden siker nagyon értékes és építheti a csapatot. Nem volt könnyű dolgunk az NB II egyik legjobb csapata ellen, de sikerült kiharcolnunk a továbbjutást és ez a legfontosabb. Sokáig azonban nem örülhetünk, hiszen máris itt a következő feladat a Zalaegerszeg ellen. A bajnokság egyik meghatározó csapatához látogatunk, ahol nagyon nehéz mérkőzésre számítok. Ellenfelünk erős játékoskerettel rendelkezik, éppen ezért százszázalékos teljesítményre lesz szükségünk a jó eredmény eléréséhez”

– mondta Kuttor Attila, a Kövesd vezetőedzője a klubhonlapnak.

Kezdés 15 órakor.

Megosztás:
Kapcsolódó hírek