nb1.hu

Egy korai gól döntött Dunaszerdahelyen, kikapott a magyar válogatott

Szlovákia 1-0-ra verte a nemzeti csapatot.

A novemberi Eb-selejtezőkre készülő női U17-es válogatott augusztus 28-án a szlovák korosztályos együttessel mérte össze tudását Dunaszerdahelyen, számolt be az mlsz.hu.

Az első 10 percben a mieink birtokolták többet a labdát. Gégény Petra révén az első kapura lövést is válogatottunk jegyezte. Az első félidő derekához közeledve már a magyar kaput őrző Krizsán Nikolettnek is egyre több dolga akadt. A 19. percben egy szép szlovák összjátékot követően, a tizenhatoson belülről megszerezte a vezetést a hazai csapat, 1-0. Ezek után válogatottunk vette át az irányítást, s a szünet előtti utolsó percekben sikerült nyomás alá helyezni a szlovák kaput. Gégény Petra a lefújás előtt háromszor is kapura lőtt, de a szlovák kapus mindahányszor sikeresen hárított.

A magyar válogatott a szünet után folytatta az első játékrész végén mutatott dinamikus játékot: a 46. percben a francia bajnokságban játszó Horváth Petra lövése után a labda a jobb kapufán csattant. Gégény Petra a második félidőben megsérült, az ő helyét Kovács Petra vette át. A folytatásban a mieink voltak mezőnyfölényben, de nem sikerült gólra váltani a helyzeteket, így a szlovák együttes megnyerte a találkozót.

Szlovákia-Magyarország 1-0 (1-0)
Magyarország: Krizsán Nikolett – Szabó Melissza, Jákri Dóra, Árvay Sára, Gágyor Zilla (Tóth Adél, 46.) – Hanász Vanda, Brekovszki Julianna (Sági Panna, 53.) – Perjési Lilla (Tóth Ramóna, 46.), Horváth Petra, Gégény Petra (Kovács Petra, 76.) – Turi Bori (Alasz Hanna, 46.)

A női U17-es válogatott legközelebb október 5-én Belgium ellen játszik felkészülési mérkőzést, majd novemberben Európa-bajnoki selejtezőn lép pályára Telkiben az észak-macedón, a litván és az andorrai válogatott ellen.

Kellemes U17-es, nehéz U19-es Eb-selejtezőcsoportba került a magyar válogatott

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC