nb1.hu

Eb-selejtező: kemény csoportba került az U21-es magyar válogatott

A spanyolokkal és a belgákkal is találkoznak a mieink.

2025-ben Szlovákiában rendezik az U21-es Európa-bajnokságot. A kontinensviadal selejtezőcsoportjait ma sorsolták ki, és a magyar válogatott „belehúzott”. Íme az MLSZ közleménye:

„Az UEFA Nyonban megtartotta a 2025-ös, szlovákiai Európa-bajnokság selejtező csoportjainak sorsolását. A magyar válogatott kimondottan nehéz csoportba került: Spanyolország, Belgium, Skócia, Kazahsztán és Málta mellé.

Idén megkezdődik a 2025-ös U21-es Európa-bajnokság selejtező sorozata, amelynek sorsolását csütörtökön délelőtt tartotta meg nyoni székhelyén az UEFA. Gera Zoltán szövetségi edző együttese nem volt szerencsés a sorsoláson, az első kalapból a rekordbajnok spanyolokat, a másodikból a belgákat, a harmadikból a skótokat, az ötödikből a kazahokat, a hatodikból pedig Máltát húzták a csoportjába.

Az U21-es Európa-bajnokságokat kétévenként rendezi meg az UEFA, az idei tornának Grúzia és Románia közösen ad otthont, míg 2025-ben Szlovákiában találkoznak a kontinens legjobb U21-es utánpótlás-válogatottjai.

A szlovákiai Eb selejtezőjének sorsolására az UEFA a válogatottak előző három Eb-sorozatban elért eredményei alapján készítette el a kiemelést: a magyar válogatott jelenleg a 30. helyet foglalja el az európai rangsorban, ezért kapott helyet a negyedik kalapban a csütörtöki sorsoláson.

A csoportgyőztesek és a három legjobb csoportmásodik automatikusan biztosítja a helyét az Európa-bajnoki döntőben, a hat további második helyezett közül hárman pótselejtezőn biztosíthatják majd be a 2025-ös Eb-szereplésüket.

Gera Zoltán együttese tavaly ősszel kezdte meg a felkészülést az őszi tétmérkőzésekre, eddigi négy meccséből hármat megnyert, egyet elvesztett a csapat. A következő selejtező sorozatban részt vevő, 2002-ben vagy azt követően született játékosok közül többen már az A-válogatott keretéhez tartoznak, így Németh András, Baráth Péter és Kerkez Milos is Marco Rossi együttesét erősítette a legutóbbi összetartáson, és rajtuk kívül Balogh Botond és Vancsa Zalán is bemutatkozott már a felnőtt nemzeti csapatban.”

Megosztás:
Kapcsolódó hírek