nb1.hu

Eb: dühöngenek a svájciak, a német védő klubot válthat

Rengeteg skót drukker érkezhet Németországba.

Pénteken a Németország-Skócia mérkőzéssel megkezdődik az Európa-bajnokság. A magyar válogatott első meccsére sem kell sokat várni, hiszen a mieink szombat délután Svájccal csapnak össze a németországi kontinenstornán. Cikkünkben a csoportriválisokról gyűjtöttünk össze híreket.

NÉMETORSZÁG

Németországon belül válthat csapatot Jonathan Tah. Florian Plettenberg szerint a Leverkusen játékosával mindenben megegyezett a Bayern München. A Sky riportere szerint a bajor klub 2029-ig szóló szerződést adna a 28 éves belső védőnek. Plettenberg a bejegyzésében rávilágít arra, hogy a Bayern vezetői hamarosan a Leverkusen elöljáróival kezdik meg a tárgyalásokat. Tah eddig 25 alkalommal szerepelt a német válogatottban.

SKÓCIA

Futball-láz van Skóciában. Helyi sajtóhírek szerint könnyen elképzelhető, hogy a skót nemzeti együttest nagyjából 200 ezer szurkoló fogja elkísérni Németországba. Ezt az információt a skót válogatott másodedzője, John Carver is megerősítette. Carver egyébként elmondta, korábban úgy hitte, maximum nagyjából 100 ezer drukker utazik majd el az Eb helyszínére.

SVÁJC

Az nso.hu cikke szerint a svájciak a stuttgarti edzőpálya állapota miatt bosszankodnak. Az UEFA egyébként elnézést kért a svájciaktól, emellett próbál megoldást találni a problémára.

„Nem beszélhetünk egyenletes felületről, a labda össze-vissza pattog a füvön és futás közben is érezni lehet a göröngyöket. Dühít minket a helyzet, mert ilyen pályán nem tudunk edzeni. Nemcsak mi, stábtagok, hanem a játékosok is meglepődtek azon, ami fogadta őket. Az UEFA bocsánatot kért tőlünk és megígérte, mindent megtesz a probléma megoldása érdekében. De nem akarok túl sokat panaszkodni: ha találunk jobb pályát, váltunk, ellenkező esetben maradunk” – fogalmazott Pierluigi Tami, a svájci válogatott igazgatója.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC