nb1.hu

Eb: csodacsere döntött, Spanyolország Európa trónján!

Anglia zsinórban a második Eb-döntőjét bukta el.

A spanyol válogatott nyerte a 2024-es Európa-bajnokságot, miután a vasárnap esti döntőben 2-1-re verte Angliát Berlinben.

A nem túl mozgalmas és izgalmas első félidő után a második legelején Nico Williams juttatta előnyhöz a spanyolokat. Az angolok a csereként beállt Cole Palmer lövésével a 73. percben egyenlítettek, a nyerőember viszont a spanyolok cserejátékosa, Mikel Oyarzabal lett, aki négy perccel a rendes játékidő vége előtt döntött.

Spanyolország az örökrangsorban Németországot maga mögött hagyva 1964, 2008 és 2012 után negyedszer nyerte meg az Eb-t, így egyedüli rekorder lett.

A gólok története:

47. perc: Egy jobb oldali spanyol akció végén Yamal befele tört, majd a túloldalon a második hullámban teljesen üresen érkező Williams elé gurított, aki 8 méterről ballal egyből kilőtte a hosszú sarkot (1-0).

73. perc: Saka húzott el a jobb oldalon, középre passzolt Bellinghamhez, aki egyből lekészítette a labdát Palmernek, ő pedig 19 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot (1-1).

86. perc: A bal oldalon Cucurella nyerte a futóversenyt Walkerrel szemben, centerezését követően pedig a berobbanó Oyarzabal megelőzte Guehit, és 5 méterről a kapu közepébe passzolt (2-1).

Európa-bajnokság, döntő:

Spanyolország-Anglia 2-1 (0-0)

Berlin, Olimpiai Stadion, 71 ezer néző, v.: Francois Letexier (francia)

Spanyolország: Simon – Carvajal, Laporte, Le Normand (Nacho, 83.), Cucurella – Rodri (Zubimendi, a szünetben), Ruiz – Yamal (Merino, 89.), Olmo, Williams – Morata (Oyarzabal, 68.)

Anglia: Pickford – Walker, Guehi, Stones, Shaw – Rice, Mainoo (Palmer, 70.), Saka – Bellingham, Foden (Toney, 89.), Kane (Watkins, 61.)

gólszerzők: Williams (47.), Oyarzabal (86.), illetve Palmer (73.)

sárga lap: Olmo (31.), illetve Kane (25.), Stones (53.), Watkins (92.)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC