nb1.hu

Eb 2024: Így fogadták a magyar válogatottat Németországban

Picit késett, de biztonságban megérkezett a nemzeti csapat gépe.

Hétfő délután az Eb-re induló magyar válogatott játékosaitól gyerekcsoportok is elbúcsúzhattak.

Gyerekek búcsúztatták a Németországba induló magyar válogatottat

A nemzeti csapat hétfő este megérkezett dél-bajorországi bázisára, Weiler-Simmerbergbe – adta hírül az MTI. A csapatot szállító gép egyórás késéssel tudott felszállni a budapesti felhőszakadás miatt, így a tervezettnél később landolt a gép a friedrichshafeni reptéren, amely nagyjából egyórányi útra van a bázistól. A magyarok busza végül 20 óra előtt néhány perccel gördült be a szállodához, amely kizárólag a csapat rendelkezésére áll.

A válogatottat mintegy kétszázan fogadták, többnyire helyiek és néhány környéken dolgozó magyar. A helyi sportklub ifjú növendékei magyar zászlókat lobogtatva várták a játékosokat, miközben azt skandálták, hogy „Ungarn”, azaz németül Magyarország. De voltak olyan helyiek is, akik Liverpool-mezben látogattak ki a fogadásra abban bízva, hogy aláírást szereznek Szoboszlai Dominiktől. Gulácsi Pétert és Dárdai Mártont is várták rajongók. Amellett, hogy a szurkolók lelkesen köszöntötték a csapatot, a fogadás része volt bajor népviseletbe öltözött négyfős együttes játéka háromméteres pipa-formájú alpesi kürtön.

(Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A helyiek rendkívül büszkék, hogy az egyik Eb-résztvevő csapat a 6500 lakosú településen szállt meg, amely festői szépségű, rétektől és erdőktől zöld hegyek között fekszik alig 25 kilométerre a Boden-tótól. A falu egyes házait magyar zászlóval is feldíszítették a német mellett, a szálloda pedig a honlapján szintén büszkén hirdeti, hogy a következő hetekben a magyar válogatott otthonául szolgál. A tájékoztató szerint a magyarok elsősorban a remek regenerációs lehetőségek és a kulináris szolgáltatások miatt választották ezt a hotelt, amelyben így teljes nyugalomban és ideális körülmények között készülhetnek. A kényelmüket szolgálja az is, hogy a pálya gyalog mindössze 600 méterre található a szállodától.

A magyar csapat szerdán teljesen nyilvános edzést tart, amelyre a helyiek nagyjából 500 jegyet kaptak.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Hungarian Football Federation (@mlsztv) által megosztott bejegyzés

Rossi az ígéretéről, Lang az összeszokottságról, Styles a sérüléséről beszélt

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC