nb1.hu

DVTK II: rövidre zárt átigazolások

Részletek a téli felkészülésről és a tervekről.

Szerdán jeleztük, hogy milyen változások várhatóak a DVTK NB I-es csapatának a játékoskeretében. Szamosi Tamás, az NB III-as Diósgyőr vezetőedzője a boon.hu-nak adott nyilatkozatot.

FEJLESZTÉSEK

A szakember, többek között, részletesen beszélt a téli felkészülési időszakról és szakmai terveikről is. Az átigazolásokat rövidre zárta.

– Igazából egy ilyen, tartalék csapat esetében minden fejlesztésre szorul, folyamatosan, így a szezon második felében is – közölte. – Vannak tizenhat-tizenhét éves játékosaink is, akik olyan korban vannak, hogy tanulniuk kell, fejleszteni kell őket. A felkészülésnek is az lesz a sarkalatos pontja, hogy fizikálisan is olyan állapotba hozzuk őket, mint amiben a bajnoki hajrában voltak. Szerintem elértük azt a szintet, ami rendben van, de nyilvánvalóan innen is van feljebb, előrébb, ezen a téren is. A bajnokságban kellenek még a pontok ahhoz, hogy nyugodtak legyünk. Mindig nehéz megtalálni a köztes utat, de az elsődleges szempont az egyéni fejlesztés, az is cél természetesen, hogy játékosokat adjunk az első csapatnak, valamint a Kazincbarcikával kötött kooperáció keretében is. Azonban természetesen nem mehetünk el az eredményesség mellett sem, mert a futballt győzelemre játszanak, egy bajnokságban pedig pontokat kell gyűjteni. Győzni nálunk is mindenki szeret, a játékosok akarnak, kitartunk a folytatásban is amellett, amit képviselünk”.

DVTK: ezen a poszton szeretnének erősíteni télen

RÉSZLETEK

A téli felkészülés már a diósgyőri ,,tarcsinál” is zajlik, ugyanis a két ünnep közötti időszakra otthoni munkát kaptak a labdarúgók, ezen ,,házi feladat” elvégzését folyamatosan monitorozzák. Az első közös edzésnap az új esztendőben január 8.-a, hétfő, amikorra a stáb már megfelelő állapotban látná a futballistákat. A fiatal piros-fehéreknél január 20-ra van tervezve az első edzőmeccs, Szlovákiában, Zsolnán, ami egy kétnapos túra lesz, csapatépítő jelleggel. Miután a 2023/2024-es pontvadászat tavaszi szakasza március 3-án folytatódik, így a DVTK tartalék felkészülése nyolc hetes lesz, emiatt – a monotonitást megtörve – beiktatnak egy szabad hétvégét is. A munkában egyébként részt vesznek majd azok is az U19-es korosztályból, akik ,,megérdemlik”. A keretben változás nem várható.

Diósgyőri VTK tartalék csapata a 16 együttest felvonultató NB III Észak-Keleti csoportban a 10. helyet szerezte meg az ősszel, 17 mérkőzésen 22 pontot szerezett.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC