nb1.hu

DVSC-Vidi: a számok alapján bármi megtörténhet – meccstörténelem

Szinte teljesen kiegyenlített a két klub egymás elleni mérlege.

Az NB I tizedik fordulójában a tabella 7. helyén álló Debrecenhez látogat a 8. Vidi. A hazaiak egy négymeccses nyeretlenségi sorozatot szeretnének megszakítani, míg a vendégek három mérkőzés óta veretlenek. Ez lesz a két csapat 87. egymás elleni bajnoki találkozója.

Az első két élvonalbeli összecsapás az 1979/80-as szezonban jött létre, akkor mindkét mérkőzésen 1-1-es döntetlent játszottak a csapatok. Az első nagyobb gólkülönbségű debreceni siker 1987 áprilisában született, akkor Mörtel Béla mesterhármasának is köszönhetően nyertek 4-1-re a hazaiak.

Általában szoros mérkőzéseket hozott a két klub debreceni összecsapása, de 1998-ban ismét kiszakadt a gólzsák: 5-0-ra nyert a Loki. Utána egészen 2015-ig még pontot is csak nagyon ritkán tudott rabolni a Vidi Debrecenből, viszont abban az évben ez kétszer is sikerült. Az idény 26. fordulójában fontos idegenbeli győzelmet Joan Carrillo csapata, amit követően megnyerték a bajnokságot a fehérváriak.

Eztután hét éven keresztül képtelen volt hazai pályán nyerni a Loki, a legnagyobb különbségű vereséget 2017 novemberében szenvedték el Herczeg András fiai: Scsepovics triplájának köszönhetően egy ötöst rámolt be a Vidi a Nagyerdei Stadionban.

Legutóbb a Nagyerdei Stadionban a Loki nyert 2-0-ra, Babunski és Bódi góljaival.

DVSC-Vidi: újabb lépést tett a Loki a célja felé, egyre nagyobb a gond Fehérváron

Íme, a klubok örökmérlege a bajnoki találkozókat figyelembe véve:

Most vasárnap 15:30-kor kezdődik a következő összecsapás.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC