nb1.hu

DVSC-Paks: a hajrában jött a dráma

Hiába a masszív vendég védekezés. 

DVSC-Paks 2-1 ( 0-0 )

 

A MECCS FŐSZEREPLŐJE: DORIAN BABUNSZKI

Óriásit hajrázott a Loki. A 96. percben Dzsudzsák szabadrúgása után Babunszki bevetődve talált a kapuba és szerezte meg a győztes találatot. 

 

A MECCS KULCSMOMENTUMA: A DVSC FELTÁMADÁSA

Nagyon jól megszervezte a paksiak védekezését Waltner Róbert. Az egész mérkőzésen jól állta a sarat a vendég együttes, de a végére láthatóan elfáradtak a játékosok. A hazaiak nem adták fel és végül az utolsó percekben fordítani tudtak.  

 

A GÓLOK TÖRTÉNETE:

56. perc: Kinyik ívelt Varga Barnabáshoz, aki miután megszelidítette a labdát 3 méterre a DVSC kapujától nem hibázott. 0-1!

92. perc: Bódi szöglete Dreskovics fejét találta meg, aki védőjét megelőzve öt méterről fejelt a paksi kapuba. 1-1!

96. perc: Dzsudzsák Balázs végezhetett el szabadrúgást 28 méterről. A jól tekeredő labdája Babunszki elé került, aki estében kapásból lőtte a labdát a kapu bal oldalába. 2-1!

 

JEGYZŐKÖNYV

OTP Bank Liga, 19. forduló:

Debreceni VSC-Paksi FC 2-1 (0-0)

Debrecen, Nagyerdei Stadion, 2041 néző, v.: Karakó

gólszerzők 

Dreskovic (92.), Do. Babunski (95.), illetve Varga B. (56.)

sárga lap

Szécsi (67.), Dzsudzsák (68.), Manrique (83.), illetve Kinyik (37.), Papp K. (82.)

Debreceni VSC

Megyeri – Kusnyír, Lagator, Dreskovic, Ferenczi – Varga J. (Loncar, 71.), Manrique – Szécsi (Mance, 78.), Dzsudzsák, Sós (Bódi, 71.) – Do. Babunski

Paksi FC

Nagy G. – Sajbán, Kinyik, Kádár, Osváth (Vas, 75.) – Papp K., Windecker – Hahn (Haris, 80.), Haraszti, Bőle (Skribek, 61.) – Varga Ba.

 

Az MTI beszámolója:

Az első félidő kevés helyzetet, jellemzően leginkább mezőnyjátékot hozott. A debreceniek birtokolták többet a labdát, de alig-alig tudták átjátszani a paksi védelmet. Izgalmat csupán a hazai védelem egy-egy megingása tartogatott, a 18. percben például Hahn kilépett az elalvó védők között, kapura lőtt, de mivel Megyeri még bele tudott kapni a labdába, a kapufa megmentette a Debrecent a góltól.

A szünet után veszélyesebbé vált a Paks, így nem volt váratlan, hogy a góllövőlistát vezető Varga Barnabás idénybeli 12. találatával sikerült előnybe kerülnie. A folytatásban sok volt a szabálytalanság, a hazai futballisták pedig kezdtek egyre feszültebbé válni. A DVSC támadójátékából sokáig hiányzott az átütőerő, ritka pillanat volt, amikor Dzsudzsák a 73. percben nagy helyzetbe került, de Nagy Gergely bravúrral hárította a lövését. A hajrában beszorította ellenfelét a hazai csapat, s végül két pontrúgásból sikerült előbb egyenlítenie, majd az utolsó pillanatokban fordítania is.

A VEZETŐEDZŐK ÉRTÉKELÉSE:

 

Srdjan Blagojevic(DVSC): Fontos győzelmet arattunk. Fagyos volt a pálya, nehéz volt rajta játszani, nem volt olyan a produkció, amilyet szerettünk volna. Ezzel együtt a csapat karakterét jól mutatja, hogy a végén ígyis fordítani tudtunk. Szeretném megdicsérni a játékosaimat, és köszönjük a szurkolók támogatását.

Waltner Róbert(Paks): Nehéz ilyenkor mit mondani. Úgy kaptunk ki a legvégén, hogy sok helyzetünk volt, a vezetést is megszereztük. Egyetlen percig kellett volna még koncentrálnunk, demoralizáló ez a vereség, de fel kell emelni a fejünket.

 

A KÖVETKEZŐ FELADAT:

A debreceniek a 20. fordulóban a Honvédhoz látogatnak, míg a paksiak a Mezőkövesdet fogadják.

A tabella a linkre kattintva érhető el.

 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC