nb1.hu

Drasztikus változásokról döntöttek a Vasasnál

Közleményt adott ki a klub.

Az NB I utolsó helyén végző és búcsúzó Vasas hivatalos oldalán közleményben számolt be a klubot érintő változásokról. Az angyalföldi együttes drasztikus változások után kezdi meg az NB II-es pontvadászatot. 

ÍME, AZ ANGYALFÖLDIEK KÖZLEMÉNYE:

“A szakmai és pénzügyi költségvetésre meghatározott határidő lejárt, eldőlt a folytatás.

A Zalaegerszeg elleni döntetlennel záruló bajnoki összecsapás egyben azt is jelentette, hogy a Vasas labdarúgócsapata búcsúzik az OTP Bank Liga sorozatától. Mint ismeretes, az élvonalból való kiesést követően a klub vezetése május 15-én 9 órától állománygyűlést hívott össze, mely során drasztikus, a jövőt befolyásoló bejelentések hangzottak el. Az eseményen a csapat és a stáb minden tagja megjelent, tehát a bejelentés teljes létszám előtt zajlott. Nagy György többségi tulajdonos az állománygyűlés során megerősítette, hogy a sportigazgatói pozíciót továbbra is Nagy Miklós látja el, továbbá a sportigazgatót megbízta, hogy két hét alatt, egészen pontosan 2023. május 30-ig készítse el a másodosztályra vonatkozó, gazdasági és szakmai szempontból egyaránt megfelelő és kivitelezhető költségtervet.

 

Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy klubvezetésünk a kialakult helyzetet konszolidálta. Az elmúlt két hétben lezajlottak a bércsökkentésekkel és szerződésbontásokkal kapcsolatos egyeztetések, elkészült a következő szezonra vonatkozó pénzügyi és szakmai terv, melyet klubunk tulajdonosi és szponzori köre a mai nappal elfogadott. A fentiek alapján a Vasas Futball Clubot továbbra is a jelenlegi tulajdonosi kör fogja irányítani.

 

A kialakult helyzethez képest célként fogalmazódott meg a jelentősen alacsonyabb költségvetés és leszűkített keretlétszám mellett a csapat meghatározó részét együtt tartani, másrészt a klub szakmai koncepciójának, a fiatal labdarúgók felnőtt futballba történő integrációjának egyik fő alappilléreként biztosítani a Vasas FC II. további versenyeztetését. Mindkettő sikerült. A keretet érintő első lépésekről klubhonlapunk már napokkal ezelőtt beszámolt. A tárgyalások még nem fejeződtek be, a június 19-én kezdődő felkészülési időszakig további személyi változások várhatók.”

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC