nb1.hu

Drámai meccsen esett ki Pintér Attila a Vasassal a Magyar Kupából

Idegek csatája volt.

Tímár Krisztián, a Nyíregyháza vezetőedzője a mérkőzés előtt arról is beszélt, hogy Pintér Attila korábbi csapatainál zárt, szervezett védekezésre alapozott, majd ebből gyors (kontra)támadásokat vezetett. Ez a stratégia most is megmutatkozott, hiszen Pintér visszatérésekor is ez az egyik védjegye, bár nem az egyetlen. A továbbjutásról 11-esek döntöttek.

FOLYAMATOSAN FRISSÜL!

ELSŐ FÉLIDŐ

A hazaiak támadólag léptek fel, fegyelmezetten, és nagy odafigyeléssel zártak vissza, amikor kellett. Bár Kovácsréti látványos átlövését leszámítva a vendégekneknek nem alakult ki igazán veszélyes helyzetük, a hazai csapatnak több is adódott.

Urblík József remek gólt szerzett Rácz Barnabás visszagurítása után, 19 méterről (1-0). Az akció kulcsmomentuma az volt, ahogyan Urblík indította a támadást. A 45. percben Radó András büntetőjét Tóth Balázs kivédte. Radó szokásához híven a kapu jobb oldalát célozta meg félmagasan, de a lövés nem volt elég pontos, sem elég erős. A 11-est Tóth Milán harcolta ki, akivel szemben a testvére, Tóth Balázs szabálytalankodott, aki sárga lapot is kapott.

A hazaiaknak további helyzeteik is adódtak, így csak magukat okolhatták, hogy mindössze egygólos előnnyel vonulhattak pihenőre.

MÁSODIK FÉLIDŐ

A kihagyott helyzetek, különösen a félidő végén elpuskázott 11-es, megbosszulták magukat. Eppel Márton mesterien vette át a bal oldali beadást Ilyinbor Patrick mellett, majd elegánsan megtolta a labdát és higgadtan a kapuba helyezett (1-1).

A mérkőzés innentől még izgalmasabbá vált, mivel a Szpari támadásai egyre veszélyesebbek lettek, és az egyenlítést követően mindkét szurkolótábor izgatottan figyelte a fejleményeket.

Nagy küzdelem zajlott a pályán, egyik csapaton sem látszott, hogy a hosszabbításra játszana. A 85. percben Ilynbor majdnem gólt fejelt Urblík szabadrúgása után. Tóth Milán már szinte lehetetlen szögből próbálta továbbítani a labdát a kapu felé a védő fejese után. Egy perccel később nagy harc bontakozott ki a labdáért a Vasas ötösénél, végül Jokic lőtt 5 méterről, de a labda a védőkről szögletre pattant. A szögletet követően Kis Ágoston bravúrosan védte a jobb kapufánál a 4 méterről leadott fejest.

A rendes játékidőben nem dőlt el a továbbjutás sorsa. Bár a Szpari a második félidőre feljavult, az első félidőben a hazaiaknak megvolt az esélyük, hogy lezárják a mérkőzést és eldöntsék a legfontosabb kérdéseket.

HOSSZABBÍTÁS

A hosszabbítás első félidejében a küzdelem még inkább meghatározóvá vált. A 98. percben egy baloldali beadás után Navratil lőtt ígéretes helyzetből, a jobb összekötő helyéről, körülbelül 10 méterről. Lövését az egyik védő blokkolta, így a labda szögletre pattant. Ha a blokk nincs, valószínűleg keresztbe ment volna a labda a kapu előtt, de a lehetőség ettől függetlenül ígéretes volt.

Ebben az időszakban az volt érezhető, hogy a csapatok csak akkor vállalnak kockázatot, ha feltétlenül muszáj.

Fordulás után Tóth Milán lőtt, még estében, a védő szorításából, 7 méterről fölé. Nyolc perccel a hosszabbítás vége előtt Urblík készítette le a labdát Könyvesnek, de Bakiról szögletre pattant a 11 méteres lövése. A hazaiak voltak aktívabbak, akárcsak az első félidőben, de a továbbjutás sorsa végül a büntetőrúgásokra maradt.

11-ESEK

Urblík a kapu bal oldalába lőtt. 1-0
Ramos a jobbra vetődő Kiss fölött a kapu közepébe lőtt. 1-1

Könyves ugyanúgy rúgta be, mint Ramos. 2-1
Kovácsréti a jobb felsőbe lőtt. Kiss érezte az irányt, de nem védhetett. 2-2

Vida a bal alsóba helyezett. Tóth Balázs jó helyre vetődött, de nem érhetett oda. 3-2
Keresztes a kapu jobb oldalába lőtt erőből. 3-3

Lehoczky félmagasan lőtt a jobb oldalra. Tóth érezte, de nem védhetett. 4-3
Bali a bal alsóba helyezett, Kiss majdnem hárított. 4-4

Tóth Milán balra küldte a testvérét, majd a jobb alsóba gurított. 5-4
Kvekveskiri is magabiztos volt. 5-5

Otigba balra helyezett laposan, Tóth a másik irányba vetődött. 6-5
Navratil lövése után a lécről vágódott a gólvonal mögé a labda. 6-6

Rácz jobbra lőtt, Tóth Balázs vetődve hárított. 6-6
Nagy Barnabás, aki a gólpasszt adta Eppelnek, magabiztosan lőtt a kapu közepébe, Kiss balra vetődött. 6-7

MAGYAR KUPA
3. FORDULÓ (A 32 KÖZÉ JUTÁSÉRT)

Vasas FC (NB II)–Nyíregyháza 1–1, 11-esekkel: 6–7

Vasas: Kiss M. – Ódor, Otigba, Iyinbor (Lehoczky 103.), Doktorics (Deutsch, 85.) – Szánthó (Vida, 63.), Urblík, Hidi M. (Cseke, 91.), Rácz – Radó (Könyves, 77.), Tóth M. Vezetőedző: Pintér Attila

Nyíregyháza Spartacus FC: Tóth B. – Jokics (Keresztes 102.), Alaxai (Gengeliczki 81.), Baki, Leoni (Nagy B., a szünetben) – Keita, Toma (Kvekveszkiri 87.) – Navrátil,Gresó (Pinte, a szünetben), Kovácsréti – Eppel (Ramos, 68.). Vezetőedző: Tímár Krisztián

G.: Urblík (8.), ill. Eppel (58.)

FRISSÍTÉS: 20:00

Pintér Attila visszatérése: rendbe kellett tenni a nyíregyházi fejeket

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC