nb1.hu

Dráma Felcsúton: a 95. percben szerzett góllal megvan a Vidi első pontja

 

Az NB I 4. fordulójának péntek esti nyitómeccsén a Puskás Akadémia 2-2-es döntetlent játszott a Fehérvárral.

A bajnokságot remek formában kezdő felcsútiak óvatos kezdés után a 11. percben szereztek vezetést, Colley passza és Serafimov hibája után Plsek csavart a kapuba 13 méterről. A gól picit megzavarta a vendégeket, néhány perccel később Levi és Corbu is megduplázhatta volna az előnyt, az épp a Puskás Akadémiától a Fehérvárhoz igazoló Tóth Balázs védett nagyot előbbi lövése után – akárcsak a 32. percben Colley lövésénél. A 39. percben így szinte a semmiből jött a Vidi egyenlítőgólja, Kalmár szabadrúgása után Kodro csúsztatta a keresztlécre a labdát, ami a gólvonal mögé pattant.

A második félidőt a Puskás kezdte aktívabban, Tóthnak többször is közbe kellett avatkoznia. Ezt követően kissé leült a meccs, egészen a 75. percig, amikor ismét Plsek volt eredményes: ezúttal Slagveertől kapott passzt, a lövése pedig Serafimov sarkáról pattant a kapuba. A hajrában igyekezett változtatni csapatán Bartosz Grzelak (a 72. percben a gyepre ülő és a bal lábát fogó Kalmárt is le kellett cserélnie), ám végül nem csereember segített: a 95. percben Katona 16 méterről érkező, megpattanó lövése talált utat a hazaiak hálójába.

A Vidi ezzel három vereség után megszerezte az első pontját a bajnokságban, ám továbbra is a tabella utolsó helyén áll. A felcsútiak ezzel szemben két győzelemmel és két döntetlennel vezetik a bajnokságot.

Jegyzőkönyv:

OTP Bank Liga, 4. forduló:

Puskás Akadémia FC-Fehérvár FC 2-2 (1-1)

Felcsút, Pancho Aréna, 3102 néző, v.: Andó-Szabó

Puskás Akadémia FC: Markek – Szolnoki, Golla, Stronati, Ormonde-Ottewill – Plsek, Batik – Corbu (Komáromi, 65.), Levi (Favorov, 78.), Slagveer (Gruber, 85.) – Colley

Fehérvár FC: Tóth B. – Csongvai (Karamoko, 80.), Serafimov, Spandler, Fiola (Bese, 80.) – Flores (Pinto, 80.), Christensen (Szabó L., 86.) – Kalmár (Pető, 72.), Katona, Schön – Kodro

gólszerzők: Plsek (11., 75.), illetve Kodro (39.), Katona (95.)

sárga lap: Szolnoki (86.), Batik (95.), Gruber (98.), illetve Kalmár (18.), Serafimov (56.)

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC