nb1.hu

Dragan Vukmir erőseket mondott a Vasasról

Melyik az igazi Siófok?

A Siófok két forduló alatt két teljesen ellentétes arcát mutatta meg. Két játéknappal ezelőtt hazai pályán hátrányból fordítva 2-1-re győzte le a Kispestet Dragan Vukmir csapata, amely gyakorlatilag fiatalabb volt, mint Pinezits Máté Honvédja. Vasárnap este viszont nagy vereséget szenvedett a Fáy utcában a Vasastól, amely 4-0-ra verte a siófokiakat.

ELŐZMÉNYEK

A Siófok öt forduló után a 16. helyen áll a tabellán öt szerzett ponttal. Vukmirék eddig csak a Kispestet tudták legyőzni, a Kazincbarcikával idegenben és a Tiszakécskével otthon 1-1-es döntetlent játszottak. Az első fordulóban a Nyíregyházától kaptak ki 2-0-ra vendégként, majd hazai pályán a Pécs győzte le őket 1-0-ra. Legutóbb Angyalföldön négy gólt kaptak…

A Vasas-Siófok mérkőzés előtt a hazaiak voltak az esélyesebbek, annak ellenére, hogy az angyalföldiek eddig gyengébben teljesítettek a vártnál. A vendégek ugyan előzőleg legyőzték a Kispestet, de nem akármilyen játékkal. És ez igaz volt a piros-kékek elleni teljesítményükre is, csak más előjellel.

ELKESEREDETTEN

Nem csoda, hogy Dragan Vukmir csalódottan nyilatkozott az NB1.hu-nak a kiütéses vereség után.

„Gratulálok az angyalföldieknek, megérdemelten nyertek! Jobbak voltak az első perctől kezdve, mi nagyon rosszul játszottunk. Nem is alakítottunk ki helyzeteket. Hibákat követtünk el a kapott góljainknál, de ismétlem, a Vasas sokkal jobb volt” – mondta Vukmir.

MELYIK AZ IGAZI?

Ég és föld volt a különbség a Honvéd és a Vasas elleni Siófok között. Rákérdeztünk Vukmirnál arra, hogy a Kispest ellen kiemelkedően jó volt-e a csapata vagy vasárnap este nagyon gyenge.

„A Vasas ellen játszottunk a leggyengébben, amióta elkezdődött a bajnokság. A piros-kékek nagyon jók, kiemelkedő a játékosállományuk. Az előző meccseiken nem volt mindig szerencséjük, ellenünk viszont minden összejött nekik.”

Az angyalföldiek mindkét félidőben agresszíven kezdtek, ez mindkétszer megfogta a siófokiakat. A kérdés csak az volt, hogy ez meglepte-e Vukmir játékosait.

„Erre számítottunk, ez eddig mindegyik mérkőzésen jellemző volt az angyalföldiekre. Erre is készültünk, de kiütközött, hogy a Vasasnak kiemelkedően erős a játékosállománya a másodosztályban (erről beszélt Desits Szilárd, a Vasas vezetőedzője is az NB1.hu-nak – a szerk.). Véleményem szerint a piros-kékeknek senkitől sem kell félniük az NB II-ben.”

A KIESÉS RÉME

A Siófok tehát kieső helyen áll, ezért az eddigi teljesítményéről is gyorsértékelést kértünk a vezetőedzőtől.

„A többi csapat összteljesítményével nem foglalkozom, csak a miénkkel. Fiatal játékosaink vannak, sok volt a távozónk, több új futballista is érkezett hozzánk, akiknek a beépítése még mindig tart. A Honvéd ellen kulcsembereink sérültek meg, Vágó Gábor, a védelmünk és az egész csapatunk kulcsembere nagyon hosszú időre dőlt ki. A Honvéd ellen stabilak voltunk, mert egyre jobban haladtunk az összeszokással, de a Vasas ellen zűr volt a hiányzóink miatt. Tovább kell dolgoznunk, hogy még jobban összeérjen a társaság, ha ez sikerül, előrébb tudunk kerülni a tabellán.”

A HALADÁS ELLEN HALADNI

A válogatott meccsek miatti szünet előtt az NB II-ben is lesz még egy forduló, akárcsak az élvonalban. A Siófokra nem vár könnyű feladat, mert a Haladást fogadja, amely az utóbbi két meccsén kétszer is idegenben győzött.

Tiszakécskén 3-2-re, Kispesten 2-1-re nyert, és sikereinek köszönhetően elmozdult a kieső helyekről.

Siófokon ugyanerről álmodnak…

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC