nb1.hu

Debrecenbe igazolt László Csaba – részletek, reakciók

Neves szakemberrel bővült a Debreceni Egyetem csapata.

Neves szakemberrel bővült a Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs Intézet munkatársainak köre. László Csaba személyében olyan tapasztalt mester igazolt Debrecenbe, aki edzői pályafutását Németországban, a Borussia Mönchengladbachnál kezdte, korábban másodedzőként segítette a magyar válogatottat, de Uganda és Litvánia nemzeti együttesét is irányította, valamint a skót Heart of Midlothian és Dundee United gárdájánál is megfordult – idézzük a Debreceni Egyetem csütörtökön megjelent közleményét.

„Óriási megtiszteltetés, hogy László Csabát a sorainkban köszönthetjük. Sok mindenben hasonlóan gondolkodunk, az emberi és a szakmai oldal is összeér. Intézményünkben tiszteljük a teljesítményt és ambiciózusok vagyunk: ahhoz képest, hogy csak pár éve indultunk, elmondhatjuk magunkról, hogy Magyarország egyik legmeghatározóbb sporttudományi képzőhelye vagyunk, sok nemzetközi kapcsolattal, oktatással, kutatással és 3. missziós tevékenységgel. Annak érdekében, hogy ezek az intézeti tervek a jövőben ugyanilyen sebességgel haladjanak, nagyon kellenek az olyan nagy tudású emberek, akik motiválni, inspirálni tudnak bennünket” – mondta Balogh László, a DESKI igazgatója, aki szerint László Csaba óriási nemzetközi tapasztalata, világlátása remekül kiegészíti majd az intézet tudományos eredményeit.

„Ősszel indítjuk a labdarúgó szakedző képzést, melyben számítunk új kollégánk szakmaiságára. Ahogy a Debreceni Egyetem számára, úgy intézményünknek is roppant fontos a nemzetköziesítés, itt is segítségünkre tud lenni László Csaba, aki széles körű nemzetközi kapcsolatrendszerrel bír, szeretnénk nyitni Skócia felé is, amiben szintén számítunk rá. Az oktatásnál maradva, a labdarúgáson túl, neki hála az edzéselméletben, az edzéstudományban megint csak nagyon gazdag tapasztalatokkal, tudással tudjuk a hallgatóinkat erősíteni” – részletezte az igazgató, majd hozzátette: a DEAC regionális tehetségközpontként működő labdarúgó szakosztályának szakmai mentorálására, támogatására is készen áll az új munkatárs, akire a DEAC NB III-as szakmai stábja is számíthat.

László Csaba előrebocsátotta: ahogy minden feladatára, úgy erre a munkára is kihívásként tekint.

„Nagyon szimpatikus, amit felvázolt számomra az egyetem, vagyis az a sportökoszisztéma, amelyet kialakítottak Debrecenben. Úgy hiszem, szakmai tanácsadóként hozzá tudok majd tenni ehhez a rendszerhez, a tapasztalatom, amelyet az évtizedek során összegyűjtöttem, a fiatalok javára lehet. Sok mindent láttam, ismerek már a Debreceni Egyetem, a Sporttudományi Koordinációs Intézet tevékenységéből, elképzeléseiből, jó az irány, amin járnak, európai színvonalon működnek itt a sporttal kapcsolatos dolgok is” – emelte ki a nemzetközi hírű labdarúgóedző.

A DESKI új szakembere kiválóan ismeri a német, illetve a skóciai viszonyokat. Rámutatott: utóbbira jellemző, hogy a futballcsapatok hetven százaléka valamilyen egyetemmel dolgozik együtt, amiből mindenki csak profitál. Ezért is tetszik neki a debreceni modell, mert hasonlóan gondolkodnak, de vannak elképzelései, miként lehetne még mindezt előre vinni, fejleszteni hosszútávon.

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC