nb1.hu

Dárdai Mártonnak nem szokatlan édesapjával dolgozni

Az U21-es Európa-bajnokságon Németországot képviseli a Hertha BSC 21 éves hátvédje.

A napokban megszólaltatta a Kicker Dárdai Mártont, a Hertha játékosát, aki a német U21-es válogatottal készül az Európa-bajnokságra. A 21 éves hátvéd többek között új hobbijáról, illetve édesapjával, Dárdai Pállal való munkakapcsolatáról beszélt. Az előző idény végén csapatával ugyan búcsúzott a Bundesligától, de hűséges marad a Herthához, a másodosztályban is szeretné erősíteni a berlinieket.

„A Herthában nőttem fel, egész életemet itt töltöttem, itt jártam iskolába. A Herthát egy életre a szívembe zártam.” – mondta Dárdai.

A német élvonalból való kiesés után volt idő leülepedni a dolgoknak, elmondása szerint együtt kell élni ezzel. A portál megkérdezte édesapjával, és edzőjével kapcsolatban, milyen munkakapcsolatot ápolnak egymással.

Tudjuk ez szokatlan lehet, de számomra ez normális. Megbeszéltük, hogyan fogunk viselkedni a pályán. Édesapámnak a nagyapám volt edzője, innen nézve ez természetes nekünk.

A pályán edző-játékos, míg azon kívül apa-fia kapcsolat van közöttük. Dárdai Márton említette, hogy szigorúbban kezeli Dárdai Pál, nehogy úgy tűnjön, kivételezik vele, ezért kétszer olyan keményen kell dolgoznia.

A 21 éves játékos új hobbijáról is mesélt, ami a sakk. A válogatott edzőtáborában kaptak rá a sakkra, két csapattársával, Angelo Stilerrel és Nelson Wieperrel rendszeresen játszik. Az U21-es Európa-bajnokságon Dárdainak két posztriválisa van, Maximillian Bauer és Henning Matrician egyaránt bal lábas középhátvéd. Az Izrael ellen 1-1-gyel záruló nyitómérkőzésen Dárdai nem kapott lehetőséget.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC